Feature

Welke kerstmuziek luistert saxofonist Benjamin Herman?

De 10 favoriete kerstnummers van Benjamin Herman

Saxofonist Benjamin Herman groeide als joods jongetje op zonder kerst en kerstmuziek, maar leerde er langzaamaan wel van houden.

Netflix Recensie

Springsteen on Broadway: de legende spreekt

In een autobiografische special vertelt Bruce Springsteen zijn levensverhaal, afgewisseld met fraaie akoestische versies van zijn grootste hits.

Feature

Abba DE LAGARDE+

Abba: van goed naar slecht en weer terug

Eerst toegejuicht, daarna uitgekotst en uiteindelijk weer omhelsd. Zo vergaat het nogal wat artiesten in de popmuziek.

Feature

Queen DE LAGARDE+

Een ode aan de rockband Queen in de jaren 70

De rockband Queen viel in de jaren 70 op door de ene hit na de andere te scoren, maar ook door een – volgens de Britse pers – wanstaltige en provocatieve smaak.

Muziek

Follow the leader: House of Cards

Wie zijn toch die artiesten die de opening van onze favoriete tv-series verzorgen? In deze reeks artikelen kijken we naar de bands, zangers en zangeressen die de leaders zongen. Deel 21: Jeff Beal, bekend van House of Cards.

Feature

Garrix DE LAGARDE+

De vriendschap van Louis van Baar en Martin Garrix in beeld

Als een vlieg op de muur reist vriend en vaste fotograaf van DJ Martin Garrix, Louis van Baar al jaren mee met de wereldster. Een greep uit fotoboek LIFE = CRAZY.

Muziek

Soundtrack: Iron Fist

Luke Cage beloofde vorig jaar een ‘Wu-Tang-ificatie’ van het Marvel universum met klassieke hiphoptracks. Wat bracht zijn opvolger, Iron Fist?

Muziek

Ozark

Soundtrack: Ozark

Ozark bleek een nieuw succesverhaal in de catalogus van Netflix. De muziek van de misdaadreeks is een combinatie van classic rock en moderne hiphop.

Feature

Jim Morrison DE LAGARDE+

Jim Morrison op een Nederlands podium (ongeveer 30 seconden)

In september 1968 speelden The Doors in het Concertgebouw in Amsterdam. Jim Morrison was erbij. Lichamelijk. En maar even.

Muziek

Twin Peaks

Soundtrack: Twin Peaks

Na 25 jaar afwezigheid kwam Twin Peaks terug, en muziek speelde een nog grotere rol in de nieuwe reeks. We geven een overzicht van de bands die de serie aan ons laat horen.