Mr. Mercedes krijgt een tweede seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Mr Mercedes

Brendan Gleeson keert terug als Bill Hodges in een tweede seizoen van Mr. Mercedes.

Achter de schermen blijven showrunner David E. Kelley en regisseur Jack Bender eveneens betrokken bij de nieuwe afleveringen van de Stephen King-verfilming. Kelley was onlangs scenarist en producent van de miniserie Big Little Lies, die vorige maand acht Emmy’s won. Verder komt ook Dennis Lehane (The Wire) terug als scenarist. King zelf treedt weer aan als producent. In het eerste seizoen van Mr. Mercedes besluit de gepensioneerde agent Bill Hodges toch weer in actie te komen na provocaties van een jonge seriemoordenaar (Harry Treadaway). Het originele boek was in 2014 de start van een trilogie. In 2015 kwam King met de opvolger Finders Keepers en in 2016 werd de trilogie afgesloten met End of Watch, dus Kelley heeft nog voldoende materiaal om uit te putten.

Mr. Mercedes is nu de enige nog lopende Stephen King-serie op tv, omdat The Mist onlangs na een seizoen werd stopgezet. Wel komt ook de release van Castle Rock steeds dichterbij.


Dear White People krijgt derde seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Het nieuws werd bekend gemaakt door Giancarlo Esposito, die in de serie te horen is als de vertelstem.

Dear White People is gebaseerd op de gelijknamige speelfilm van regisseur Justin Simien, die tevens betrokken is bij de tv-versie. De serie werpt een satirische blik op het 'postraciale' Amerika en speelt zich af op een voornamelijk blanke universiteit. Net als in de film volgen we studente Samantha White (dit keer echter niet gespeeld door Tessa Thompson, maar door Logan Browning), die een radioprogramma getiteld Dear White People presenteert, waarin ze de denkbeelden en vooroordelen van alle studenten op de campus op humoristische wijze bespreekbaar probeert te maken. Browning wordt in de serie bijgestaan door Brandon P. Bell (die wel in de film te zien was), Antoinette Robertson, DeRon Horton, John Patrick Amedori en Ashley Blaine Featherson. De eerste twee seizoenen van Dear White People kregen volop lovende kritieken.

Het derde seizoen van Dear White People heeft nog geen premièredatum. Bekijk ook de aankondiging door acteur Giancarlo Esposito (Better Call Saul, The Get Down).

Lees ook: Dear White People S02: waanzinnige tekstuele vondsten.

https://twitter.com/strongblacklead/status/1009964881162801153

The Good Doctor S02: Lisa Edelstein gecast

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De actrice wordt achter de schermen herenigd met David Shore, die eerder met haar werkte aan House.

Het eerste seizoen van The Good Doctor werd bij ons in Nederland uitgezonden door RTL en is momenteel terug te kijken bij Videoland. De serie draait om Shaun Murphy (Freddie Highmore uit Bates Motel), een jonge chirurg met autisme en het savant-syndroom. Hij gaat in de grote de stad aan de slag in het St. Bonaventure-ziekenhuis in San José, waar Dr. Glassman (Richard Schiff) hem onder zijn hoede neemt. Lisa Edelstein wordt direct in de eerste aflevering van het tweede seizoen geïntroduceerd als Dr. Blaize. Ze neemt straks de behandeling van de inmiddels zieke Glassman op zich. Edelstein zal in meerdere afleveringen te zien zijn. Eeder speelde ze Dr. Cuddy in zeven seizoenen (ze ontbrak in het achtste en laatste seizoen) van House, dat eveneens bedacht werd door David Shore, de showrunner van The Good Doctor.

Wanneer The Good Doctor S02 op televisie verschijnt is nog niet bekend. Edelstein speelt binnenkort ook een rol in de aanstaande Netflix-serie The Kominsky Method.


Roseanne gaat verder zonder Roseanne

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

In de herfst van dit jaar komt er een Roseanne-loze spin-off van Roseanne naar tv, met als werktitel The Conners.

In Amerika maakte de sitcom Roseanne eerder dit jaar een succesvolle comeback op televisie. Het door zender ABC bestelde tweede seizoen werd onlangs echter geschrapt naar aanleiding van een rascistische tweet door hoofdrolspeler Roseanne Barr. De familie Conner komt nu alsnog terug met een spin-off over de overige familieleden. Hoe straks de afwezigheid van Roseanne in de serie verklaard gaat worden is nog niet duidelijk, maar John Goodman (haar man Dan), Laurie Metcalf (haar zus Jackie), Sara Gilbert (haar dochter Darlene), Lecy Goranson (haar dochter Becky) en Michael Fishman (haar zoon D.J.) keren sowieso terug voor alvast tien afleveringen van de spin-off. Tom Werner keert weer terug als producent van de serie. Barr zal niet - ook niet achter de schermen - bij de spin-off betrokken worden.

Lees ook onze recensie van de première van het tiende seizoen van Roseanne. Dat tiende seizoen is overigens niet te zien geweest op de Nederlandse televisie.


To All The Boys I've Loved Before heeft teaser

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Het populaire tienerboek van Jenny Han werd bewerkt tot een speelfilm die exclusief naar Netflix komt.

In To All The Boys I've Loved Before heeft de 16-jarige Lara vijf nog nooit door niemand gelezen liefdesbrieven - één voor elke jongen waar ze ooit een oogje op had - veilig thuis opgeborgen. Als de brieven op een dag op mysterieuze wijze verstuurd worden, escaleert haar tot dusver denkbeeldige liefdesleven: in één klap liggen haar meest intieme gevoelens op straat. Lara wordt gespeeld door Lana Condor, die twee jaar geleden haar filmdebuut maakte met een piepklein rolletje als Jubilee in X-Men: Apocalypse. Later dit jaar is ze ook te zien in het door James Cameron geschreven Alita: Battle Angel. Een van de bijrollen in To All The Boys I've Loved Before is voor Janel Parrish, bekend van haar rol als Mona in Pretty Little Liars en de aankomende spin-off The Perfectionists.

To All The Boys I've Loved Before verschijnt 17 augustus op Netflix.


Claire Danes twijfelt toch over einde Homeland

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Homeland

De actrice vertelde eerst dat de serie na acht seizoenen zou eindigen, maar zet de deur nu weer op een kier.

Vorig weekend kwam het zevende seizoen van Homeland ten einde op de Nederlandse televisie. De serie was al zeker van een achtste seizoen, dat volgens Claire Danes ook het laatste seizoen zou worden. In een interview met de website TVLine komt ze nu toch terug op die uitspraak. 'Die beslissing is nog niet definitief. Zo zit het momenteel wel in mijn hoofd, maar wie weet verandert dat straks alsnog'. De actrice deed verder nog nieuwe onthullingen over de laatste scène van het zevende seizoen, waarin Carrie spoiler na zeven maanden wordt vrijgelaten uit een Russische gevangenis en weer terugkeert naar Amerika. 'We hebben heel veel scènes geschoten waarin Carrie gedurende haar gevangenschap doordraait, maar die scènes zijn uiteindelijk niet gebruikt. De makers dachten dat het beter zou werken als dat aan de fantasie van de kijker zou worden overgelaten.'

Claire Danes is momenteel opnieuw zwanger, maar dat zou geen invloed hebben op de komst van het achtste seizoen. De opnamen moeten later dit jaar van start gaan.

Lees ook: Homeland S07E01: relevanter dan ooit.