Mr. Inbetween

Mr. Inbetween S01E01-02: uniek en overdonderend

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Tragikomische actiereeks over een Australische huurmoordenaar is on-Australisch goed.

In 2005 maakte de Australische acteur en scenarist Scott Ryan de mockumentary The Magician, over de beslommeringen van een huurmoordenaar. Hij regisseerde, schreef het scenario en speelde zelf de hoofdrol. De FX-serie Mr. Inbetween – waarvan het derde en laatste seizoen dit jaar in première ging in de Verenigde Staten – ligt hiervan in het verlengde. Ryan speelt Ray Shoesmith, een ruwe bolster die zijn rekeningen betaalt door mensen af te persen en waar nodig af te maken. Hij is de man die je inhuurt als je je geld direct terug wilt en geen weerwoord duldt.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Ryan, een tengere maar intimiderende verschijning, is geknipt voor de rol. Ray is met zijn vlassige sikje en kale kop een atypische protagonist. En dat werkt uitstekend: ditmaal geen gespierde adonis maar een vuige vent, die daarnaast - en dat levert ook een interessante dynamiek op - de gedeelde voogdij heeft over zijn dochter (Chika Yasumura). In de eerste twee afleveringen is daarnaast te zien dat er een romance opbloeit tussen Ray en ambulancemedewerker Ally (Brooke Satchwell). Waarmee Mr. Inbetween naast al het (soms gratuite) geweld bij vlagen ook een amoureuze aangelegenheid is.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Sowieso weet Ryan knap drama met komedie af te wisselen. Zoals in een ontroerende scène waarin hij zijn dochtertje uitlegt dat de kerstman en de paashaas niet bestaan. En eenhoorns dan, vraagt ze verdrietig? Tja, die bestaan wel, verzucht Ryan. Hij kan het niet over zijn hart verkrijgen om ook die droom uit de wereld te helpen. En over eenhoorns gesproken: Mr. Inbetween is er een (zie ook de poster van het televisiedrama). De reeks die zich afspeelt in Sydney is on-Australisch goed, uniek. Denk aan Louie meets Ray Donovan, zoiets. Dat Ryans geesteskindje het in de Verenigde Staten ook goed deed is dan ook geen verrassing.

Mr. Inbetween S01 verschijnt 18 augustus 2021 op Disney+, waarna het tweede seizoen van start gaat met wekelijkse afleveringen

Lees ook