'Montagefoutje' onthult: Nathan is de Mol!

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Een foutje zit in een klein hoekje, dat blijkt maar weer. Maar in een programma als Wie is de Mol kan het grote gevolgen hebben.

Wat is er aan de hand? Normaal gesproken plaatsen we alleen op zondagochtend een update over de ontwikkelingen in WIDM – en bespreken we ook de aflevering van de avond ervoor – maar nu zijn we genoodzaakt om ook doordeweeks nog e.e.a. te belichten. En dan zoomen we met name in op de laseropdracht van afgelopen zaterdag. Hebben we de Mol gespot? Wel, niet direct, maar er is toch duidelijk bewijs richting de Mol.

Eerst nog even die aanwijzing m.b.t. de mysterieuze oproep van de makers waarin het Schiphol-omroepgeluid te horen was, gevolgd door de tekst ‘Maandag 24 februari’. Dit bleek geen hint te zijn, maar een oproep van de makers aan Molloten om mee te doen met een test waarbij je volgend jaar mee op reis mag met de kandidaten. Leuke prijs, maar een tikkeltje een tegenvaller, natuurlijk.

Dan die laseropdracht. Bij het nader bestuderen van de beelden valt iets op. Namelijk: het nummer van het lasergamevest, op de rug van de kandidaten. Zie de foto’s hieronder.

Bij alle kandidaten zien we het nummer 4 op de rug staan. Dit is hetzelfde vest dat elke keer door de kandidaten wordt doorgegeven – niet letterlijk natuurlijk, maar de kandidaten doen het vest af, waarna de volgende kandidaat dit vest weer aandoet, zo stellen we ons voor. Maar er is één kandidaat die natuurlijk een ánder vest dan 4 draagt, want: deze strijdt tégen de kandidaten met rugnummer 4. En wie zien we daar met een ander rugnummer rondlopen: Nathan!

Hij draagt vest nummer 3. Waarschijnlijk heeft hij deze al de hele tijd aan in zijn battles met Rob, Leonie, Miljuschka en Buddy en heeft hij deze niet verwisseld met nummer 4 – vergeten, niet aan gedacht? – wanneer hij zélf op de Mol moest ‘jagen’.

Tegelijk verklaart het ook waarom Nathan als eerste aan de beurt was tijdens het trekken van de enveloppen bij de executie. De makers hebben natuurlijk een heel draaiboek klaarliggen voor de afleveringen. In dit draaiboek stond dat er deze aflevering niemand naar huis moest. Hoe kan je daar nou voor zorgen, zonder dat het opvalt? Nou, door de Mol een groene envelop te laten kiezen en dan de ‘eigenlijke afvaller’ aanwijzen die niet zijn/haar scherm te zien krijgt. Dit is dus Miljuschka. Op deze manier kunnen de makers er op een makkelijke manier voor zorgen dat er niemand naar huis gaat. Immers, alle andere schermen zouden groen zijn, aangezien het rode scherm (van Miljuschka dus) niet meer te zien zal zijn. En dat kan alléén als het scherm van de eigenlijke afvaller al bij de eerste beurt wordt aangewezen. Het verklaart overigens meteen waarom Nathan niet koos voor zijn bondje Rob.

Lees ook