Mary J. Blige krijgt rol in The Umbrella Academy

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Na twee Oscarnominaties voor Mudbound, voegt de zangeres zich nu bij de cast van een Netflix-serie.

Mary J. Blige zal in het eerste seizoen van het aankomende The Umbrella Academy namelijk te zien zijn Cha-Cha, een wrede en sadistische huurmoordenaar die door de tijd reist om haar doelwitten om het leven te brengen. Blige speelde eerder gastrolletjes in series als Empire en How to Get Away With Murder, maar The Umbrella Academy markeert haar eerste vaste rol op tv. De stripverfilming is afkomstig van scenarist Jeremy Slater, die het inmiddels te druk heeft met The Exorcist en daarom Steve Blackman (Fargo, Legion) aanstelde als showrunner. De serie is een adaptatie van de gelijknamige graphic novels van Gerard Way (My Chemical Romance) en tekenaar Gabriel Bá. Het verhaal volgt een van elkaar vervreemde familie van superhelden, die toch weer samen moeten komen om de dood van hun vader te onderzoeken.

Mary J. Blige werd voor haar acteerwerk in Mudboud genomineerd voor een Oscar, maar ontving tevens een nominatie voor Best Original Song (Mighty River). Nooit eerder werd iemand in hetzelfde jaar voor die twee categorieën genomineerd.


The Marvelous Mrs. Maisel krijgt derde seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De premièredatum van seizoen twee is nog onbekend, maar de serie is nu al zeker van ook een derde reeks.

Begin 2017 bestelde Amazon direct twee seizoenen van The Marvelous Mrs. Maisel en dat bleek geen verkeerde keuze. Seizoen een won namelijk twee Golden Globes, inclusief die voor beste komedie. Ook hoofdrolspeelster Rachel Brosnahan (House of Cards) viel destijds in de prijzen. The Marvelous Mrs. Maisel speelt zich af in de jaren vijftig en volgt de belevenissen van Miriam 'Midge' Maisel (Brosnahan), een brave huisvrouw die bedrogen wordt door haar man (Michael Zegen) en in een dronken bui op een podium verbaal van zich afbijt. Een van de werknemers (Alex Borstein, Lois Griffin in Family Guy) in het café waar het tafereel plaatsvindt besluit haar te begeleiden als stand up-comedian. Tony Shalhoub (Monk) en Marin Hinkle (Two and a Half Men) spelen haar ouders.

The Marvelous Mrs. Maisel werd bedacht door Amy Sherman-Palladino (Gilmore Girls), die ook een contract tekende bij Amazon. Lees ook ons interview met haar.

Lees ook: The Marvelous Mrs. Maisel S01: voor de fans van Gilmore Girls.


The Americans S05 en New Girl S06 naar Netflix

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De voorlaatste seizoenen van beide series zouden begin volgende maand beschikbaar komen op Netflix.

Volgens de fansite Netflix-Nederland.nl worden het vijfde seizoen van The Americans en het zesde seizoen van New Girl namelijk op 1 juni aan het Netflix-aanbod toegevoegd. The Americans speelt zich af in de jaren tachtig en draait om twee Russische spionnen (Keri Russell en Matthew Rhys) die zich in het westen voordoen als getrouwd echtpaar. In Amerika wordt momenteel het zesde en ook laatste seizoen (lees onze recensie) van The Americans uitgezonden. De sitcom New Girl volgt de belevenissen van de ietwat onhandige Jess (Zooey Deschanel) en haar mannelijke huisgenoten. Jake Johnson (Jurassic World) speelt haar love interest. In Amerika is ook al een acht afleveringen tellend zevende seizoen op televisie geweest, waarmee de serie nu helemaal is afgesloten.

Welke andere series Netflix in de maand juni toe zal voegen is nog niet bekend. Wat betreft eigen producties zijn Luke Cage S02 en Glow S02 door Netflix aangekondigd.

Lees ook: The Americans S5E1: Realiteit en fictie doorkruisen elkaar en New Girl S06E01: typisch Jessica Day.


Younger: trailer voor het vijfde seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

In Nederland gaat het vijfde seizoen van de romantische komedie op 6 juni van start bij Videoland.

De Nederlandse première van Younger volgt direct na de première in Amerika, waar het nieuwe seizoen vanaf 5 juni te zien is op zender TV Land. De serie werd bedacht door Darren Star, die - hoewel veel mensen hem wat dat betreft verwarren met Michael Patrick King - tevens de bedenker was van Sex and the City. Sutton Foster is in Younger te zien als Liza, een alleenstaande moeder die als 40-jarige moeite heeft om aan een baan te komen. Wanneer ze in een bar versierd wordt door een twintiger (Nico Tortorella) die denkt dat ze van dezelfde leeftijd zijn, besluit ze zich voor te gaan doen als iemand van 26, en kan ze zowaar aan de slag assistente bij een uitgeverij. Debi Mazar (Entourage) speelt haar vriendin Maggie en Hilary Duff (Lizzie McGuire) is te zien als haar collega Kelsey.

Het vijfde seizoen van Younger is in Nederland vanaf 6 juni wekelijks te zien bij Videoland. Bekijk hieronder het door de VOD-dienst vrijgegeven voorproefje.

Lees ook: Younger S3E1: iedere generatie is soms verdwaald.


American Horror Story S08: Billie Lourd gecast

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De opnamen van het achtste seizoen (dat mogelijk de subtitel Radioactive krijgt) gaan in juni van start.

De cast van het achtste seizoen van American Horror Story bestaat nu uit Evan Peters, Sarah Paulson, Billie Lourd (die vorig jaar haar debuut maakte in American Horror Story: Cult), Kathy Bates (die vorig jaar nog ontbrak in American Horror Story: Cult) en serie-nieuwkomer Joan Collins. Hun personages worden nog geheim gehouden, maar Collins (vooral bekend als Alexis Colby uit Dynasty, een rol die inmiddels wordt ingevuld door Nicollette Sheridan) zal gestalte geven aan de oma van het personage van Peters. Volgens American Horror Story-bedenker Ryan Murphy wordt het achtste seizoen weer wat meer in de stijl van Asylum en Coven. Murphy werkte eerder met Lourd aan de serie Scream Queens. De actrice is de dochter van de eind 2016 overleden Carrie Fisher.

American Horror Story wordt bij ons uitgezonden door Fox. De eerste zes seizoenen zijn terug te kijken op Netflix. De serie is ook zeker van nog een negende seizoen.


Steve Martin en Martin Short samen in special

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Twee van de Three Amigos herenigen op Netflix voor An Evening You Will Forget For The Rest of Your Life.

Steve Martin en Martin Short zijn al heel lang goede vrienden en toerden onlangs met een nieuwe stand up-show door Amerika. Een van de optredens werd ook opgenomen en is vanaf komende vrijdag te zien op Netflix. In An Evening You Will Never Forget For The Rest of Your Life blikken de twee komieken terug op hun carrières, door middel van muziek (Martin is ook een begenadigd banjospeler), sketches en komische anekdotes. Het tweetal is vooral bekend van de cultkomedie The Three Amigos (1986), waarin ze te zien waren met Chevy Chase. Daarnaast werkten ze begin jaren negentig samen aan de film Father of The Bride (plus de sequel uit 1995) en waren ze te horen in de animatiefilm The Prince of Egypt (1998), die momenteel ook te streamen is op Netflix.

Steve Martin and Martin Short: An Evening You Will Forget For The Rest Of Your Life is vanaf 25 mei te zien op Netflix. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken.