Love in a Bottle

Love in a Bottle: coronaromcom

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Speelfilm gemaakt tijdens coronalockdowns is een interessant experiment over de potentiële romantiek van beeldbellen.

Foto credits: September Film

De Nederlandse Lucky (Hannah Hoekstra) en de Britse Miles (James Krishna Floyd) ontmoeten elkaar per toeval op de luchthaven van Milaan wanneer ze tegen elkaar aan botsen. Deze spontane rendez-vous speelt zich af op 15 maart 2020, net voordat de coronapandemie zorgt voor lockdowns overal in Europa. 'Misschien zie ik je nog eens, wie zal het zeggen', mompelt Lucky. Een dag later zitten de twee opgesloten in hun eigen huizen. Maar Lucky heeft op gewiekste wijze het bagagelabel van James gestolen en dus weet ze hem te contacteren. Hun eerste beeldgesprek is kil, maar er broeit iets.

https://www.youtube.com/watch?v=3MdnA911GMM

De extraverte Lucky lijkt iets te voelen voor die iets gereserveerdere James. Hoewel het eerst ook draait om de reden waarom ze elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten: corona. Zodoende is de openingsscène van de film geanimeerd, omdat filmen op luchthavens of op sets toen niet mogelijk was. Dat deert niet overigens; als kijker heb je vooral lof voor de durf van filmmaker Paula van der Oest (Tonio, 2016), die midden in de pandemie – Love in a Bottle verscheen halverwege vorig jaar – een film maakte. En Love in a Bottle is knap gemaakt, mede doordat Hoekstra en Floyd goed op elkaar zijn ingespeeld.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Ondanks het feit dat ze fysiek dus van elkaar gescheiden zijn. De hamvraag is dan ook: is het leuk om op deze manier, via het beeldbellen, te kijken naar een opbloeiende romance? Het antwoord hierop is: ja en nee. Love in a Bottle kent ook zijn vervelendere momenten, net zoals we die allemaal kenden tijdens de lockdowns, maar het feit dat je als kijker toch het gevoel krijgt dat er iets groeit tussen de twee is eenvoudigweg niets minder dan magie.

Love in a Bottle, vanaf 15 april 2022 op Disney+

Lees ook