Louis CK over Trump als brallende piloot

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Mediaoverzicht 14 juni: de vrije val van Top Gear en een wonderlijke nieuwtje over Louis CK.

Mediaoverzicht 14 juni: de vrije val van Top Gear en een wonderlijke nieuwtje over Louis CK.
De nieuwe Top gear (met Chris Evans en Matt LeBlanc) is vooralsnog geen groot succes. ‘Zondagavond keken er slechts 2,4 miljoen mensen naar de vernieuwde autoshow, de laagste score in meer dan tien jaar,’ schrijft De Telegraaf.

NRC Handelsblad beschrijft de Gawker-zaak en de belangen erin. Hoe zit het nou? Gawker (een site met onder meer Hollywood-roddels) publiceerde in 2012 een sekstape met Hulk Hogan. Hij klaagde de site aan – daartoe aangezet (en van centen voorzien) door een steenrijke Sillicon Valley-miljardair, van wie Gawker ooit schreef dat hij homo was. Beperking van de journalistieke vrijheid of bescherming van de privacy?

In de traditionele tv-editie van New York Magazine een zéér uitgebreid interview met comedian Louis CK, onder meer over de serie Louie (‘waarschijnlijk het beste wat ik heb gemaakt’) en over de drie overgebleven Amerikaanse presidentskandidaten. ‘Stel, iemand moet een vliegtuig besturen. Clinton heeft de meeste vlieguren gemaakt, ze laat haar brevet zien en vertelt hoe ze in moeilijke situaties heeft gevlogen. Dan Bernie Sanders. Hij zegt vertelt gewoon dat iedereen thuis gebracht moet worden met het vliegtuig, dat het hun recht is. En dan Trump: "Je zult verbaasd staan hoe goed ik kan vliegen! En Clinton hééft helemaal geen brevet? Heb je foto’s? Ze kloppen niet!"' Nieuwtje: Louis CK heeft geen internet!