Los Espookys S02

Los Espookys S02E01: lekker, ongegeneerd vreemd

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De Espookys zijn terug en maken al je B-horrordromen waar!

Foto credits: Pablo Arellano Spataro / HBO

De aflevering begint met een schoonheidsverkiezing: Miss Puerto Rico wordt tot Nuestro Bellezza Latina gekroond. Erg lang heeft ze niet om ervan te genieten. Het licht valt uit. De winnares ligt dood op het podium, doorklieft door een anker.

Welkom bij het tweede seizoen van de serie Los Espookys!

https://www.youtube.com/watch?v=X4XI3wnQsBs

De Spaanstalige serie begon in 2018 en volgde de dagelijkse belevenissen van Renaldo zonder ‘y’ (Bernardo Velasco), zijn jeugdvriend en prins van een chocolade-imperium Andrés (Julio Torres, Anna's intense collega uit Together Together), norse tandartsassistente Ursula (Cassandra Ciangherotti) en haar wazige zus Tati (Ana Fabrega), die niets liever willen dan andermans B-horrordromen uit laten komen.

Zo zetten de vrienden, onder de naam Los Espookys, in het eerste seizoen onder andere een exorcisme in scène, toverden ze een villa om tot een spookhuis en brachten ze een zeemonster naar een slaperig badplaatsje.

Zelfs al zit er vier jaar tussen het eerste en tweede seizoen, de nieuwste aflevering laat zien: Los Espookys is nog steeds lekker vreemd. Of Renaldo nu wordt bezocht door visioenen van de overleden schoonheidskoningin, Tati zich verkleedt als een lelijke Shakira - om beter aan te sluiten bij het foeilelijke beeld dat een kunstenares van de zangeres maakte - of Ursula in de val wordt gelokt met een flyer over een radicale, veganistisch en queer tarotboekenruilbeurs.

Ook is er een welkom weerzien met Pony, de man van wie Los Espookys in het eerste seizoen een bezeten spiegel kochten, de parasitaire demon die in Andrès leeft (en heel graag The King’s Speech eens wilde zien) en – natuurlijk – parkeerbediende Tito (Fred Armisen, die samen met Torres en Fabrega de serie schreef), die niets liever doet dan auto’s parkeren.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Los Espookys is een aangeleerde smaak. Dat deze serie – overigens terecht – dan toch bij HBO Max (Batgirl anyone?) werd beloond met een tweede seizoen maakt het extra bijzonder.

Los Espookys S02, vanaf 17 september 2022 op HBO Max

Lees ook