Locke & Key S02

Locke & Key S02E01: knap staaltje coming-of-age-horror

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

In het tweede seizoen oogt alles pais en vree, maar spelen macabere schimmigheden op de achtergrond.

De kids uit het Key House weten na de belevenissen uit het eerste seizoen intussen goed raad met alle magische sleutels en gebruiken deze dan ook om hun levens te vereenvoudigen. Sinds Dodge (eigenlijk was het Ellie) in het zwarte gat verdween oogt alles pais en vree. Maar op de achtergrond spelen allerlei macabere schimmigheden. Zo zien we aan het einde van de eerste aflevering hoe Gabe (Dodge dus, gespeeld door Griffin Gluck) samen met Kinsey (Emilia Jones) een sleutel weet te smeden. En als de demonische entiteiten zelf sleutels beginnen te maken, dan lijkt het einde zoek, zoveel is duidelijk.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De eerste aflevering staat tegelijk in het teken van de première van de geenbudgetfilm The Splattering, gemaakt door de kids met gebruik van de sleutels, waardoor de film er toch behoorlijk professioneel uitziet. En Bode (Jackson Robert Scott) heeft op zijn beurt een sleutel ontdekt waarmee hij zo sterk wordt als Hercules – die zal vast nog goed van pas komen. Locke & Key voelt in dat opzicht ook in het tweede seizoen als een soort combinatie van De Kronieken van Narnia en The Shining (1980). Maar dan overgegoten met een flinke saus van computereffecten, waardoor sleutelscènes – pun intended – nogal knullig ogen.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Zoals wanneer een van de personages over het water loopt, of wanneer een soldaat – de openingsscène van het tweede seizoen speelt zich af in 1775 – in het zwarte gat verdwijnt. Maar naast deze gekunstelde momenten bieden showrunners Joe Hill en Gabriel Rodriguez de kijkers in het tweede seizoen opnieuw een knap staaltje coming-of-age-horror dat ook volwassenen angst inboezemt.

Locke & Key S02, vanaf 22 oktober 2021 op Netflix

Lees ook