The Starling

Kijktips voor het weekend: Midnight mass, The Starling, Too Close en meer

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Verder kun je vanaf woensdag op Netflix kijken naar een nieuwe thriller van de schrijver van The Killing.

Midnight Mass (vrijdag 24/09, Netflix) Psychologische horrorserie van de maker van The Haunting of Hill House, waarin de komst van een mysterieuze priester de inwoners van een eilandje in rep en roer brengt. Lees de recensie.

The Starling (vrijdag 24/09, Netflix) Komische dramafilm met Melissa McCarthy als een vrouw die na een afschuwelijke tragedie geobsedeerd raakt door een vogeltje in haar tuin. Van de regisseur van St. Vincent. Bekijk de trailer.

Ganglands (vrijdag 24/09, Netflix) Franse misdaadserie gebaseerd op de film Braqueurs. De reeks volgt een ervaren overvaller en een jonge dievegge die moeten samenwerken in de strijd tegen keiharde drugsbendes. Bekijk de trailer.

Blood & Water S02 (vrijdag 24/09, Netflix) Zuid-Afrikaans tienerdrama waarin een jonge vrouw de verdwijning van haar oudere zus nog eens onder de loep neemt en zo belandt in een web van leugens en intriges. Bekijk de trailer.

Kota Factory S02 (vrijdag 24/09, Netflix) Komische dramaserie uit India over een centrum waar scholieren uit het hele land zich kunnen voorbereiden op toelatingsexamens. Het drama volgt een 16-jarige student en al zijn vrienden.

Jailbirds: New Orleans (vrijdag 24/09, Netflix) Spin-off van de realityserie Jailbirds waarin nu de gedetineerde vrouwen van het Orleans Justice Center centraal staan. De kijker is getuige van al hun ruzies, gesprekken en flirtpartijen.

Vendetta: Truth, Lies & The Mafia (vrijdag 24/09, Netflix) Italiaanse documentaireserie over een ‘anti-maffia’ coalitie op Sicilië, die als bestrijders van de georganiseerde misdaad zelf ook werden beschuldigd van wanpraktijen.

Too Close (vrijdag 24/09, NPO 2) Britse thrillerserie over het kat-en-muisspel tussen een psychiater (Emily Watson) en een mogelijk psychopathische vrouw (Denise Gough). Staat ook in zijn geheel op NPO Start. Lees de recensie.

Goliath S04 (vrijdag 24/09, Amazon Prime Video) Laatste seizoen van de dramaserie met Billy Bob Thornton als advocaat Billy McBride. Hij neemt het in de slotreeks op tegen een rijke farmaceut (J.K. Simmons). Bekijk de trailer.

Birds of Paradise (vrijdag 24/09, Amazon Prime Video) Dramafilm over een ballerina uit Amerika die naar een prestigieuze dansschool in Parijs mag gaan, waar ze kennismaakt met een mysterieuze danseres die haar partner verloor.

Foundation (vrijdag 24/09, Apple TV+) Grootschalige sciencefictionserie gebaseerd op de boeken van Isaac Asimov, over een eeuwenlange strijd die gevoerd wordt tegen de heersers van een galactisch keizerrijk. Bekijk de trailer.

The Rookie S02 (zaterdag 25/09, Videoland) Politiedrama van een van de scenaristen van Castle met Nathan Fillion als een man van middelbare leeftijd die zijn grote droom om agent te worden alsnog waarmaakt. Bekijk de trailer.

Whitstable Pearl (maandag 27/09, BBC First) Britse misdaadserie waarin Kerry Godliman (After Life) gestalte geeft aan een restauranthouder in een klein kustplaatsje, die daarnaast aan de slag gaat als privédetective. Bekijk de trailer.

Attack of the Hollywood Clichés! (dinsdag 28/09, Netflix) Komische special gepresenteerd door acteur Rob Lowe, waarin de grootse clichés en conventies uit verschillende filmgenres (actie, romantiek) in de spotlights worden gezet.

Britney vs Spears (dinsdag 28/09, Netflix) Documentaire over hoe Britney Spears onder het curatorschap van haar vader vandaan probeert te komen. Erin Lee Carr (How To Fix a Drug Scandal) tekende voor de regie. Bekijk de trailer.

The Chestnut Man (woensdag 29/09, Netflix) Deense misdaadserie van de maker van The Killing, over een mysterieuze moordenaar die op het plaats delict een klein poppetje dat hij maakte van kastanjes achterlaat. Bekijk de trailer.

MeatEater S11 (woensdag 29/09, Netflix) Documentaireserie over jager, schrijver, kok en natuurbeschermer Steven Rinella. Hij reist af naar de mooiste en meest afgelegen gebieden op onze aarde en zet daar wild uit de natuur op tafel.

Friendzone (woensdag 29/09, Netflix) Romantische komediefilm uit Frankrijk, waarin een jongen denkt eindelijk liefdesgeluk gevonden te hebben, maar veel moeite heeft om bij het desbetreffende meisje uit de ‘friendzone’ te komen.

Sounds Like Love (woensdag 29/09, Netflix) Romantische komediefilm uit Spanje, waarin een jonge vrouw uit Madrid alles goed voor elkaar heeft, totdat een ex die haar hart brak plots weer opduikt. Ze zoekt steun bij haar vriendinnen.

No One Gets Out Alive (woensdag 29/09, Netflix) Horrorfilm waarin een vrouw uit Mexico zonder geldige papieren in Amerika terechtkomt. Noodgedwongen neemt ze haar intrek in een vervallen pension waar vreemde dingen gebeuren.

Private Practice (woensdag 29/09, Disney+) Spin-off van Grey’s Anatomy met Kate Walsh als dr. Addison Montgomery. Ze is verhuisd naar Los Angeles om daar te gaan werken in het Seaside Health & Wellness Center. Lees hier meer.

The North Water (woensdag 29/09, BBC First) Historische dramaserie over de bemanning van een schip dat in 1859 in de Arctische zee begint aan een walvisexpeditie. Met onder meer Colin Farrell en Jack O’Connell. Bekijk de trailer.

Luna Park (donderdag 30/09, Netflix) Italiaanse dramaserie over een jong circusmeisje dat opgroeit in het Rome van de jaren zestig. Een mysterie rond haar verloren zuster blijkt haar te linken aan een voor haar totaal onbekende wereld.

Love 101 S02 (donderdag 30/09, Netflix) Turks tienerdrama waarin vier buitenbeentjes en een modelstudent hun lerares proberen te koppelen aan een basketbalcoach. Daarbij vinden ze vriendschap, liefde en de moed om zichzelf te zijn.

Baki Hanma (donderdag 30/09, Netflix) Animatieserie gebaseerd op een mangastrip, waarin hoofdpersonage Baki Hanma op weg is om de sterkste vechter te worden en zich voorbereidt op de gevaarlijkste tegenstander tot nu toe: zijn vader.

I Don’t Wanna Dance (donderdag 30/09, NPO Plus) Waargebeurde dramafilm waarin de 15-jarige Joey na bij zijn tante te hebben gewoond bij zijn moeder mag wonen, maar daar moeite heeft om Jeugdzorg buiten de deur te houden.

The Problem with Jon Stewart (donderdag 30/09, Apple TV+) Actualiteitenprogramma met Jon Stewart, die voor het eerst sinds The Daily Show terugkeert naar televisie. In elke aflevering wordt een brandend onderwerp behandeld.

Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.

Lees ook