Killing Eve S03

Kijktips voor het weekend: Marcella, The Woods, Killing Eve en veel meer

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Dinsdag start Stumptown met Cobie Smulders op Fox en donderdag gaat The Order verder op Netflix.

F is for Family S04 (vrijdag 12/06, Netflix) Animatieserie over de grofgebekte Frank (stem van bedenker Bill Burr), die in de jaren zeventig zijn gezin probeert te onderhouden. Jonathan Banks heeft een gastrol. Bekijk de trailer.

The Woods (vrijdag 12/06, Netflix) Pools misdaaddrama over een openbaar aanklager die ontdekt dat zijn 25 jaar geleden verdwenen zusje mogelijk nog in leven is. Van de bedenker van Safe en The Stranger. Bekijk de trailer.

Da 5 Bloods (vrijdag 12/06, Netflix) Dramafilm van Spike Lee over vijf Afro-Amerikaanse oorlogsveteranen die terugkeren naar Vietnam, op zoek naar hun gestorven teamleider. Lees de recensie en ons interview met Spike Lee.

The Search (vrijdag 12/06, Netflix) Miniserie waarin de zoektocht naar een meisje dat verdween uit Mexico-Stad wordt vertroebeld door de eigenbelangen van de betrokkenen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Dating Around S02 (vrijdag 12/06, Netflix) Realityshow over het vinden van ware liefde. In elke aflevering gaat een vrijgezel op vijf blind dates, in de hoop een goede match te vinden voor ook nog een tweede afspraakje.

Jo Koy: In His Elements (vrijdag 12/06, Netflix) Komische special van Jo Koy, die muziek en sfeer naar de Filipijnse hoofdstad brengt en daar de lokale cultuur in de schijnwerpers zet met hulp van collega’s en muzikanten.

Frank Elstner: Wetten, das war's..? (vrijdag 12/06, Netflix) Talkshow van de iconische Duitse presentator Frank Elstner, bekend van Wetten Das. Hij praat met Duitse beroemdheden als Lena Meyer-Landrut en Daniel Brühl.

Don’t Crack Under Pressure (vrijdag 12/06, Netflix) Documentaire waarin allerlei atleten op bijzondere locaties en onder extreme (weers)omstandigheden gedurfde prestaties leveren. Ook het vervolg is te zien op Netflix.

Magnetic (vrijdag 12/06, Netflix) Documentaire van de makers van het bovenstaande Don’t Crack Under Pressure. De camera volgt opnieuw verschillende atleten die zich aangetrokken voelen tot extreme omstandigheden.

Addicted to Life (vrijdag 12/06, Netflix) Nog meer extreme sports op Netflix: de makers van Don’t Crack Under Pressure en Magnetic tonen atletische waaghalzen in onder meer golvende oceanen en besneeuwde bergtoppen.

Killing Eve S03 (vrijdag 12/06, NPO Plus) Zwartkomische thriller over de relatie tussen de dodelijke Villanelle (Jodie Comer) en de verveelde agente Eve (Sandra Oh). Vanaf zondag ook wekelijks op NPO 3. Lees de recensie.

Fruitvale Station (vrijdag 12/06, NPO 3) Doorbraakfilm van regisseur Ryan Coogler (Black Panther) en acteur Michael B. Jordan over de laatste dag uit het leven van de door de politie vermoorde Oscar Grant. Lees de recensie.

Artemis Fowl (vrijdag 12/06, Disney) Voor de bioscoop bedoelde fantasyfilm van Kenneth Branagh, die nu toch Disney+ gaat. Een 12-jarig genie zoekt naar zijn vader en stuit op een verborgen wereld. Lees de recensie.

Alexa & Katie S04 (zaterdag 13/06, Netflix) Komische tienerserie met een toch vrij serieuze insteek: de jonge Alexa vecht tegen kanker, maar ze probeert samen met haar vriendin Katie een vreugdevol leven te leiden.

Marcella S03 (zondag 14/06, Netflix) Misdaadserie van de auteur van The Bridge over een door black-outs geplaagde detective (Anna Friel), die nu in Belfast een criminele familie heeft weten te infiltreren. Lees hier meer.

Absentia S02 (zondag 14/06, Videoland) Thrillerserie over een FBI-agente (Stana Katic uit Castle) die na jarenlang vermist te zijn geweest weer opduikt, maar zich niet herinnert wat er met haar is gebeurd. Lees de recensie.

Shetland S04 (maandag 15/06, NPO 2) Schotse misdaadserie waarin agent Jimmy Perez (Douglas Henshall) een oude zaak heropent wanneer een veroordeelde man na 23 jaar alsnog wordt vrijgesproken. Lees de recensie.

Body of Proof (maandag 15/06, Videoland en Amazon) Medisch misdaaddrama over een gevatte schouwarts (Dana Delany uit Desperate Housewives) die de politie helpt met het oplossen van moordzaken. Lees hier meer.

Betty (maandag 15/06, Ziggo) Tienerdrama over jonge vrouwen in New York, die het proberen te maken in de door mannen gedomineerde wereld van het skateboarden. Spin-off van de dramafilm Skate Kitchen. Bekijk de trailer.

Stumptown (dinsdag 16/06, Fox) Luchtig misdaaddrama met Cobie Smulders (How I Met Your Mother) als een door oorlog getraumatiseerde marinier die zich waagt aan een nieuwe carrière als privédetective. Bekijk de trailer.

Mr. Iglesias S02 (woensdag 17/06, Netflix) Sitcom met stand-up comedian Gabriel Iglesias als een goedlachse geschiedenisleraar die lesgeeft op zijn oude school. Dit seizoen valt hij voor de nieuwe decaan. Bekijk de trailer.

The Order S02 (donderdag 18/06, Netflix) Bovennatuurlijk tienerdrama over een student die zich na de dood van zijn moeder aansluit bij een geheime orde, en dan belandt in een oude oorlog tussen weerwolven en magiërs.

The King: Eternal Monarch (donderdag 18/06, Netflix) Bovennatuurlijke misdaadserie uit Zuid-Korea, waarin een hedendaagse keizer via een poort naar een parallel universum reist en daar een doortastende rechercheur ontmoet.

Wiren (donderdag 18/06, Netflix) Surinaamse bioscoopfilm die werd gemaakt met Stichting Sudobe (Surinaamse Doven Belangen), over een dove man die zijn strijd voor gelijke rechten naar de regering brengt. Bekijk de trailer.

A Whisker Away (donderdag 18/06, Netflix) Animatiefilm uit Japan waarin een meisje zichzelf in een kat verandert om de aandacht van een jongen te trekken, waarna de grens tussen mens en dier al snel begint te vervagen.

Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief....

 

Lees ook