Sex Education

Kijktips voor het weekend: De Zitting, Squid Game, Sex Education en meer

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Na het weekend komen de eerste vijf seizoenen van de werkplekkomedie Superstore naar Netflix.

Sex Education S03 (vrijdag 17/09, Netflix) Komische dramaserie waarin jongeren op een middelbare school in Groot-Brittannië volop met seks bezig zijn. In de derde reeks krijgt de school een nieuwe directrice. Bekijk de trailer.

Squid Game (vrijdag 17/09, Netflix) Mysterieuze thrillerserie uit Zuid-Korea over mensen in geldnood die deel mogen nemen aan een vreemd spel: ze moeten in een huis meedoen aan een reeks dodelijke spelletjes. Bekijk de trailer.

Chicago Party Aunt (vrijdag 17/09, Netflix) Animatieserie van Katie Rich (schrijfster voor Saturday Night Live), over een vrouw uit Chicago (Lauren Ash uit Superstore) die zich ook als volwassene nog altijd losbandig gedraagt.

The Father Who Moves Mountains (vrijdag 17/09, Netflix) Roemeense dramafilm waarin een man besluit om zelf een reddingsactie voor zijn in de bergen vermiste zoon op te zetten, nadat hij het allemaal veel te lang vindt duren.

The Stronghold (vrijdag 17/09, Netflix) Franse actiefilm over drie agenten uit Marseille die de kans krijgen om een groot drugsnetwerk op te rollen. Er ontstaan echter grote complicaties wanneer een informant zeer lastige eisen stelt.

Ankahi Kahaniya (vrijdag 17/09, Netflix) Uit India afkomstige dramafilm met drie aparte verhalen over liefde en verlangens, waarin eenzame mensen in een stad verrassende bronnen van verbinding en kameraadschap vinden.

Keeping Up with the Kardashians S16 (vrijdag 17/09, Netflix) Realityshow over de levens van de beroemde familie Kardashian (en de bijbehorende familie Jenner) waarbij de focus met name ligt op zussen Kim, Kourtney en Khloe.

Quiz (vrijdag 17/09, Videoland) Waargebeurde dramaserie, waarin een deelnemer van Who Wants to Be a Millionaire een miljoen weet te winnen, maar er daarna van wordt beschuldigd vals te hebben gespeeld. Lees de recensie.

Everybody’s Talking About Jamie (vrijdag 17/09, Amazon Prime Video) Verfilming van de gelijknamige musical, waarin een 16-jarige jongen droomt van een succesvolle carrière op het toneel als drag queen. Bekijk de trailer.

The Mad Women’s Ball (vrijdag 17/09, Amazon Prime Video) Franse dramafilm van Mélanie Laurent. We volgen een vrouw (Lou de Laâge) die aan het einde van de 19e eeuw in een gesticht wordt gestopt. Lees de recensie.

The Morning Show S02 (vrijdag 17/09, Apple TV+) Dramaserie met Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, over de niet altijd acceptabele gang van zaken achter de schermen bij een zeer populaire ochtendshow. Lees de recensie.

De Zitting (zondag 19/09, NPO 3) Dramafilm waarin een politicus (Jacob Derwig uit Klem) onze nieuwe premier lijkt te gaan worden, maar door een schrijfster (Kim van Kooten) wordt beschuldigd van verkrachting. Lees hier meer.

Alles van Waarde (zondag 19/09, NPO Plus) Dramafilm waarin ‘s nachts twee homo’s in de buurt van een kerk in elkaar worden geslagen. Een rechercheur en een filmmaker proberen te achterhalen hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Superstore (maandag 20/09, Netflix) Komische serie over de werknemers van een hele grote supermarkt, waar een nieuwe vakkenvuller (Ben Feldman) zijn oog laat vallen op de assistent-manager (America Ferrera). Lees hier meer.

Godfather of Harlem S02 (maandag 20/09, Ziggo Movies & Series) Misdaadserie over de beroemde gangsterbaas Bumpy Johnson (Forest Whitaker) die het in zijn oude buurt aan de stok krijgt met de Italianen. Bekijk de trailer.

Love on the Spectrum S02 (dinsdag 21/09, Netflix) Australische realityserie waarin mensen op het autismespectrum liefde proberen te vinden: zeven jonge volwassenen begeven zich in de wereld van het daten en zoeken een match.

Dear White People S04 (woensdag 22/09, Netflix) Slotseizoen van het komische drama over raciale spanningen op een universiteit. Het vierde seizoen wordt gebracht als een musical vol met beroemde popnummers. Bekijk de trailer.

Jaguar (woensdag 22/09, Netflix) Thrillerserie die zich afspeelt in het Spanje van de jaren zestig. Blanca Suárez (Lidia in Cable Girls) is te zien als een overlevende van de Holocaust op zoek naar een gevluchte nazi. Bekijk de trailer.

Intrusion (woensdag 22/09, Netflix) Thrillerfilm met Freida Pinto waarin de vrouw van een architect met haar echtgenoot in een groot en modern huis gaat wonen, maar na een inbraak getraumatiseerd achterblijft. Bekijk de trailer.

Monsters Inside: The 24 Faces of Billy Milligan (woensdag 22/09, Netflix) Documentaire over de rechtszaak rond serieverkrachter Billy Milligan, die eind jaren zeventig beweerde dat hij meerdere persoonlijkheden zou hebben.

Confessions of an Invisible Girl (woensdag 22/09, Netflix) Braziliaanse tienerfilm over een sociaal onhandig meisje dat er op haar nieuwe school alles aan doet om erbij te horen. Een erg populair klasgenootje heeft andere plannen.

Crime Stories: India Detectives (woensdag 22/09, Netflix) Documentaire waarin de politie van Bengaluru tijdens hun werk met de camera wordt gevolgd. De kijker is zo getuige van de ontwikkelingen rond vier grote misdrijven.

Y: The Last Man (woensdag 22/09, Disney+) Mysterieuze dramaserie waarin alle mannen plots komen te overlijden en de overgebleven vrouwen (Diane Lane speelt de president) orde moeten zien te scheppen. Bekijk de trailer.

Star Wars: Visions (woensdag 22/09, Disney+) Animatieserie waarin Japanse filmmakers verhalen uit het Star Wars-universum (bedenker George Lucas liet zich destijds inspireren door de films van Kurosawa) mogen vertellen.

Pose S03 (donderdag 23/09, Netflix) Dramaserie van producent Ryan Murphy (American Horror Story), over een in het New York van de jaren tachtig gevormde subcultuur binnen de LHBTQ-gemeenschap. Bekijk de trailer.

Bangkok Breaking (donderdag 23/09, Netflix) Misdaadserie uit Thailand over een man die om de kost te verdienen bij een reddingsdienst gaat werken. Al snel stuit hij in de stad op een samenzwering die hij wil gaan blootleggen.

Hospital Playlist S02 (donderdag 23/09, Netflix) Medische dramaserie uit Zuid-Korea over vijf artsen die al sinds dat ze samen geneeskunde studeerden goede vrienden zijn. Inmiddels werken ze ook als collega’s in een ziekenhuis.

Je Suis Karl (donderdag 23/09, Netflix) Duitse dramafilm over een vrouw die haar familie verliest bij een terroristische aanslag. Zonder dat ze het zelf weet sluit ze zich aan bij de groep die verantwoordelijk was voor deze misdaad.

The Seven Deadly Sins: Dragon’s Judgement (donderdag 23/09, Netflix) Animatieserie gebaseerd op een mangastrip, over een afgezette prinses die op zoek gaat naar een ontbonden groep ridders om haar koninkrijk terug te winnen.

Too Close (donderdag 23/09, NPO Plus) Britse thrillerserie over het kat-en-muisspel tussen een psychiater (Emily Watson) en een mogelijk psychopathische vrouw (Denise Gough). Gaat morgen ook van start op tv. Bekijk de trailer.

Cash Truck (donderdag 23/09, Amazon Prime Video) Actiefilm van regisseur Guy Ritchie (Snatch) over een mysterieuze man (Jason Statham) die in Los Angeles een baantje aanneemt als bewaker van geldtransporten. Bekijk de trailer.

Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.

Lees ook