Archive 81

Kijktips voor het weekend: After Life, The House, Archive 81 en veel meer

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Verder verschijnen na het weekend de eerste vier seizoenen van het Italiaanse Gomorra bij Videoland.

After Life S03 (vrijdag 14/01, Netflix) Laatste seizoen van de tragikomische serie van Ricky Gervais. Kan Tony (Gervais) de dood van zijn vrouw een plekje geven en de toekomst op een positieve manier bekijken? Lees de recensie.

Archive 81 (vrijdag 14/01, Netflix) Horrorserie van producent James Wan (The Conjuring) waarin een archivaris oude videotapes van een journaliste die ooit een zeer mysterieuze cult onderzocht moet repareren. Bekijk de trailer.

The House (vrijdag 14/01, Netflix) Bizarre stop-motion anthologie met drie verhalen waarin een erg vreemd huis centraal staat. De verhalen draaien om een nerveuze projectontwikkelaar, een arme familie en een vermoeide huisbazin.

Yeh Kaali Kaali Ankheim (vrijdag 14/01, Netflix) Indiase misdaadserie, ook bekend onder de Engels titel These Black Black Eyes. Een man begeeft zich op erg glad ijs wanneer hij zich inlaat met de dochter van een grote politicus.

This Is Not a Comedy (vrijdag 14/01, Netflix) Tragikomische film over een komiek wiens leven weer zin krijgt wanneer zijn beste vriendin hem vraagt om haar spermadonor te worden en hij een mogelijke love interest tegenkomt.

Out Stealing Horses (vrijdag 14/01, NPO 2) Noorse dramafilm gebaseerd op het boek van Per Petterson. Een eenzame weduwnaar (Stellan Skarsgard) in isolatie haalt herinneringen op aan een zomer in zijn jeugd. Lees de recensie.

Hotel Transylvania: Transformania (vrijdag 14/01, Amazon Prime Video) Vierde deel in de reeks van komische animatiefilms, waarin de beroemde monsters ditmaal door toedoen van een nieuwe uitvinding veranderen in mensen.

The Real Queens of Hip Hop (vrijdag 14/01, Disney+) Documentaire over de vrouwen die door de jaren heen hun stem lieten gelden in de hiphopscene. Salt van het bekende hiphopduo Salt-N-Peppa is daarbij te horen als vertelstem.

The Tragedy of Macbeth (vrijdag 14/01, Apple TV+) Minimalistische dramafilm van Joel Coen (zijn eerste film zonder broer Ethan) met Denzel Washington en Frances McDormand als Macbeth en Lady Macbeth. Bekijk de trailer.

Midsomer Murders S22 (zaterdag 15/01, NPO 2) Na een korte winterstop gaat het Britse drama weer verder. In deze aflevering vindt er een moord plaats tijdens het stropoppenfestival: men ontdekt een dode vrouw in haar winkel.

Around the World in 80 Days (zondag 16/01, BBC First) Avonturenserie gebaseerd op het boek van Jules Verne, waarin Phileas Fogg (David Tennant) in tachtig dagen een reis rond de wereld moet zien te voltooien. Lees de recensie.

Gomorra (maandag 17/01, Videoland) Italiaans misdaaddrama over de machinaties in de onderwereld van Napels. De eerste vier seizoenen komen naar Videoland, het vijfde seizoen is nog enkel te zien op Netflix. Bekijk de trailer.

The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman (dinsdag 18/01, Netflix) True crime documentaireserie over een wrede oplichter die zich voordoet als Britse spion. Met leugens en diefstal weet hij meerdere families te ruïneren.

Dota: Dragon’s Blood S02 (dinsdag 18/01, Netflix) Animatieserie gebaseerd op een online videogame, waarin een geplaagde maar wel dappere drakenridder zijn bijzondere kracht moet gebruiken om een demon tegen te houden.

Too Hot to Handle S03 (woensdag 19/01, Netflix) Competitieve realityserie waarin knappe vrijgezellen bij elkaar gestopt worden op een paradijselijke eiland. Om geld te winnen mogen ze geen seks hebben. Bekijk de trailer.

Heavenly Bites: Mexico (woensdag 19/01, Netflix) Documentaireserie die dienstdoet als een soort van ode aan de culinaire creaties van de grootste foodies in Mexico en aan de kijker laat zien welke maaltijden niet te missen zijn.

Queens (woensdag 19/01, Disney+) Dramaserie over een uiteengevallen rapformatie die veel succes had in de jaren negentig, en weer een comeback lijkt te maken. Met hoofdrollen voor artiesten Eve en Brandy. Bekijk de trailer.

Family Guy S19 (woensdag 19/01, Disney+) Animatieserie van Seth MacFarlane waarin een disfunctionele familie avonturen beleeft in het plaatsje Quahog. Sam Elliott maakt zijn debuut als nieuwe burgemeester. Lees hier meer.

The World According to Jeff Goldblum S02 (woensdag 19/01, Disney+) Jeff Goldblum is de presentator van een eigen tv-serie waarin hij onderzoek doet naar de meest uiteenlopende onderwerpen. Tweede helft van het seizoen.

The Royal Treatment (donderdag 20/01, Netflix) Romantische komediefilm waarin een lokale kapster (Laura Marano) mag werken op de bruiloft van een charmante prins (Mena Massoud), waarna de vonk al vrij snel overslaat.

Midnight Asia: Eat Dance Dream (donderdag 20/01, Netflix) Documentaire over het wilde nachtleven in de grootste metropolen van Azië. We zijn getuige van het eten, de muziek en de nachtuilen die in de late uren tot leven komen.

Perfect Strangers (donderdag 20/01, Netflix) Komische film uit het Midden-Oosten waarin vrienden tijdens een diner hun telefoons onvergrendeld op tafel leggen, waarna er zeer pikante geheimen en gesprekken aan het licht komen.

Nooit meer kijktips missen? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief! Elke vrijdag de nieuwe series en films in je inbox. Meld je hier aan.

Lees ook