Snowfall

Kijktip: Snowfall (BBC 2)

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De nieuwe serie Snowfall (gemaakt voor FX, nu bij de BBC) duikt in de opkomst van de drug cocaïne in het LA van begin jaren 80.

De nieuwe serie Snowfall (gemaakt voor FX, nu bij de BBC) duikt in de opkomst van de drug crack in het LA van begin jaren 80.

De serie is in Amerika te zien op zender FX (Fargo, The Americans), dat ook al een tweede seizoen heeft besteld. Snowfall werd bedacht door regisseur John Singleton, die begin jaren 90 doorbrak met Boyz n the Hood, waarvoor hij een Oscarnominatie in ontvangst mocht nemen. Zijn nieuwe dramaserie (hij is tevens verantwoordelijk voor de BET-serie Rebel) speelt zich af in het Los Angeles van de jaren 80, op het moment dat de straten van South Central overspoeld worden door de nieuwe drug crack. Verschillende misdadigers en corrupte agenten proberen daar geld aan te verdienen. De hoofdrol wordt gespeeld door de Britse acteur Damson Idris, die gestalte geeft aan de ambitieuze straatjongen Franklin.

De BBC ging eerder een samenwerking aan met FX voor de serie Taboo met Tom Hardy, waar ook een tweede seizoen van is besteld. Taboo is in Nederland te zien bij Videoland.

Snowfall S01, zondag 8 oktober, BBC 2, 22:00 uur

https://www.youtube.com/watch?v=RHsYmZA6E80

Lees ook