Judas S01E01-02: Astrid Holleeder neemt het heft in eigen hand

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Rifka Lodeizen/Astrid steelt de show naast bordkartonnen broer. Vanaf vandaag wekelijks op RTL 4, maar tevens direct in zijn geheel op Videoland.

Als er iets is dat Gijs Naber over de jaren wel heeft bewezen, is dat het niet uitmaakt wat voor rol je zijn kant op schuift. Hij kan het allemaal. Van Friese Vikingkoning (Redbad) tot tulpenboer (Tulipani), van trouwe paleiswacht (Lang en Gelukkig) tot Willem Alexander (Majesteit), van ultieme slacker (Aanmodderfakker, waarvoor hij een Gouden Kalf won) tot alter ego van David Bowie (Lazarus, van 3 oktober tot en met 29 december in het DeLaMar Theater).

https://www.youtube.com/watch?v=sJtdmRxOAxk

Vanaf vandaag kan hij weer een naam van zijn lijstje afstrepen: zijn vertolking van Willem ‘De Neus’ Holleeder in Judas, gebaseerd op de memoires van zijn zus Astrid (gespeeld door Rifka Lodeizen, Fenix, Kan door huid heen). Willem Holleeder is één van Nederlands meest beroemde en beruchte criminelen, onder meer bekend van de ontvoering van Freddy Heineken (leuk detail: Naber speelde in de speelfilm De Heineken Ontvoering Holleeders compagnon, Cor van Hout).

Lees ook

Gillian Anderson

The Crown S04: Gillian Anderson gecast

Awkward

Awkward: complete serie naar Videoland

Grace and Frankie S05

Grace and Frankie S05E01-02: vertrouwde dynamiek en meer avonturen

Fyre: The Greatest Party That Never Happened

Fyre: schadenfreude met een rauw randje

Morten / AVROTROS/ Ivo Geskes

Morten vanaf 17 februari bij NPO Start Plus