Illegaal downloaden: waar blijven de boetes?

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Mediaoverzicht 20 juni: Maxim Hartman versus Rafael van der Vaart en de vraag: waar blijven die aangekondigde boetes voor illegaal downloaden?

Mediaoverzicht 20 juni: Maxim Hartman versus Rafael van der Vaart en de vraag: waar blijven die aangekondigde boetes voor illegaal downloaden?
 

Downloaden is nu twee jaar illegaal, maar waar blijven de boetes voor individuele downloaders? NRC Next beschrijft waarom het zo lang duurt: de overheid gaat het niet doen (‘het politieke klimaat is tegen het aanpakken van individuele downloaders’), de anti-piraterijstichting Brein pakt liever de aanbodkanalen aan en de filmdistributeurs zelf weten niet wie achter de IP-adressen schuilen van de mensen die downloaden.

Catenaccio analyseert het wonderlijke gesprek tussen Maxim Hartman en Rafael van der Vaart in Studio France, afgelopen zaterdag. De voetballer gaf te kennen dat hij wel een frikadelletje lust en dat een snack per week echt geen kwaad kan. ‘Het vervelende voor Van der Vaart is dat hij met het innemen van zijn standpunt vooral zichzelf een slechte dienst bewijst. Hij wil deze zomer dolgraag een mooie transfer maken en dan is zijn conversatie met Hartman niet bepaald een fraai visitekaartje.’

Omroep MAX werkt aan een docusoap over Van der Valk! Een idee uit nood geboren, aldus De Telegraaf. MAX-baas Jan Slagter zou na zijn scheiding (hij heeft nu een ‘bijzondere vriendschap’ met Lillian Marijnissen, de dochter van voormalig SP-voorman Jan) de keten veelvuldig hebben bezocht voor een nacht. ‘Om niet te laten opvallen dat hij langere tijd niet thuis sliep, bezocht hij zelfs meerdere vestigingen,’ schrijft het dagblad.