Holiday Home Makeover with Mr. Christmas

Holiday Home Makeover with Mr. Christmas: vol, overdadig kerstgevoel

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Het make-overprogramma combineert kerstmagie met emotionele, tijdelijke transformaties.

Het is voor velen de meest magische tijd van het jaar: Kerstmis. Hoewel het een tijd is van gezelligheid en samenzijn, brengt de voorbereiding van de festiviteiten voor sommige gezinnen stress met zich mee. In de reality-tv-serie Holiday Home Makeover with Mr. Christmas krijgen mensen die een kerstwonder nodig hebben hulp van een magische interieurontwerper en zijn ‘elfen’.

https://www.youtube.com/watch?v=JPyRL_mm5vo&t=41s

De titulaire ‘Mr. Christmas’ is Benjamin Bradley. Bradley werkt al meer dan 25 jaar als interieurontwerper en samen met zijn team heeft hij slechts twee dagen de tijd om saaie interieurs om te toveren tot warme en feestelijke ruimtes.

In een gemoedelijke kamer leest Bradley aan het begin van elke aflevering een brief voor van een kandidaat die een vleugje kerstmagie in zijn of haar leven nodig heeft. De eerste aflevering toont het gezin van Patrice en Kalvin Sosoo, die in hun net verbouwde woning hun eigen kersttradities willen creëren. Het echtpaar met twee jonge kinderen wil de organisatie van het kerstfeest op zich nemen. Het obstakel voor het gezin: Angela, moeder van Patrice, is een kerstfanaat. Zij is er nog niet klaar voor om het kerststokje te overhandigen aan het jonge stel, omdat ze al dertig jaar lang gastvrouw speelt voor de familie.

Bradley lost het kerstdilemma op samen met zijn kwartet van elfen: coördinator Rosie, het manusje-van-alles Louise, Barb de knutselelf, en Chris de meesterbouwer. Het team gaat meteen aan de slag tijdens de tweedaagse transformatie. Van knutselen tot snijden – zie onder andere een tafelboom, het schilderen van rendieren, en een pepermuntslinger – en Bradley geeft daarbovenop ook een paar handige knutseltutorials, zodat de kijker thuis ook een beetje kerstmagie om zich heen kan sprinkelen.

Het is een emotionele tijd van het jaar en dat is vooral terug te zien in de tweede aflevering, waarin het team op verzoek van een brandweervrijwilliger in West Islip, New York een oude brandweerkazerne wil opvrolijken voor de feestmaanden. De vader van Jeffrey Kemp Jr. werkte meer dan veertig jaar bij de brandweer en zijn aanwezigheid wordt gemist, vooral tijdens de feestdagen. Het team wil de fijne herinneringen terugbrengen naar de kazerne.

Het concept van Holiday Home Makeover with Mr. Christmas werkt zowel als een viering van de feestdagen als een solide make-overprogramma – hoewel de impact hier niet blijvend is vergeleken met series zoals Queer Eye of Tidying up with Marie Kondo.

Emotioneel, traditioneel, en met een flinke portie zoetigheid. Holiday Home Makeover with Mr. Christmas is een licht maar warm make-overprogramma.  

Holiday Home Makeover with Mr. Christmas S01, vanaf 18 november 2020 op Netflix

Lees ook