Het verhaal van liefdespaar Bonnie en Clyde

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Een rovend en schietend liefdespaar, het blijft ruim tachtig jaar na de dood van Bonnie en Clyde filmmakers, schrijvers en zangers inspireren.

Hadden Clyde Barrow en Bonnie Parker in deze tijden geleefd, en hadden ze in afwachting van hun berechting er de gelegenheid voor gehad, dan waren ze zeker ingegaan op een uitnodiging van Twan Huys’ College Tour. Want hoewel ze betrokkenheid hadden bij een kleine twintig moorden, diverse bankroven, ontvoeringen en inbraken, waren ze bij leven al ’s werelds eerste knuffelcrimelen.

Want verwar de nietsontziende karakters uit Arthur Penn’s Oscarwinnende Bonnie and Clyde uit 1967 niet met de échte Bonnie Parker en Clyde Barrow. Hoewel zij in verband worden gebracht met ten minste negen moorden, overvielen ze vooral kleine kruideniers en benzinestations – een keer bedroeg de buit nauwelijks twee dollar.

De film, met Faye Dunaway en Warren Beatty in de titelrollen, heeft er (meer nog dan eerdere verfilmingen) wel voor gezorgd dat ieder rovend rondtrekkend stel als nakomeling wordt gezien van Parker en Barrow. Het succes, de (kleding)stijl en de broeierige sfeer lieten sporen na in modereportages, liedjes, latere films en, waarom niet, het ­Halloweenkostuum van Khloe Kardashian. En Elvis Presley.

Lees ook