Happy! S02

Happy! S01E01-02: losgeslagen serie nog steeds niet voor iedereen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Seizoen twee van Happy! is meer van hetzelfde: shock value en een gestileerde mengeling van genres. Voor fans van het eerste seizoen valt er weer genoeg te genieten, maar de serie is nog steeds niet voor iedereen.

Happy! is terug. Zowel de serie als het blauwe paardje met dezelfde naam (gespeeld door Patton Oswalt). In de eerste aflevering wekt hij hoofdpersoon Nick (Christopher Meloni), die probeert weg te blijven van de drank en de 'blood and gore', om er voor zijn dochtertje Hailey (Bryce Lorenzo) te zijn. Ondertussen volgen we ook weer de avonturen van Smoothie, Blue en Sonny Shine. Seizoen twee mist vooralsnog een overkoepelende verhaallijn zoals in het eerste seizoen, waardoor het toch al behoorlijk warhoofdige verhaal nog meer losgeslagen voelt dan voorheen.

https://www.youtube.com/watch?v=Qyx8ZWRDtec

Maar je kijkt Happy! niet voor het gedetailleerde plot. De door Grant Morrison en Darick Robertson gecreëerde serie leunt sterk op een onberispelijk gevoel voor het mengen van genres – komedie, fantasy, sciencefiction, drama, thriller – en komt daar goed mee weg. Er is niets mis met een beetje 'style over substance', maar zeker in de eerste twee afleveringen van het tweede seizoen is er weinig tastbaars dat de boel voortsleept. Dat maakt het hard werken, hoe geslaagd de grappen ook zijn en hoe visueel interessant de serie ook is.

Daarbij lijkt Happy! verliefd op haar eigen krankzinnigheid. Dat kijk-ons-eens-gek-doen-toontje wordt snel vervelend. Dat betekent overigens niet dat het geen goede serie is. Het valt overduidelijk in de categorie 'niet voor iedereen'. Series en films die het vooral moeten hebben van 'shock value' zijn doorgaans weinig interessant. Toch werkt het knotsgekke, overgestileerde en eclectische tweede seizoen onontkoombaar aanstekelijk.

Fans van het eerste seizoen zullen in ieder geval niet teleurgesteld zijn.

Happy! S02, vanaf 5 juni 2019 op Netflix

Lees ook