Gunpowder Milkshake

Gunpowder Milkshake: zusterschap van getrainde moordenaars

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Karen Gillan, Lena Headey, Michelle Yeoh, Angela Bassett en Carla Gugino kicken ass in met neon overgoten actiefilm.

Karen Gillan is Sam, de beste huurmoordenaar van ‘De Firma’. Toen ze twaalf jaar oud was werd ze door haar moeder Scarlet (Lena Headey) achtergelaten en onder de zorg van Nathan (Paul Giamatti) – eveneens van De Firma – overgedragen.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De misdaadorganisatie wordt al heel lang geleid door een groep mannen, en heeft zelfs een bestuur. Ze wanen zich onaantastbaar. Als ze iets opgeruimd willen hebben sturen ze Sam. Wanneer ze besluit om de ontvoerde Emily (Chloe Coleman) te redden, en zonder dat ze het wist tijdens een vorige opdracht de zoon van een belangrijk contact blijkt te hebben vermoord, komt er een moordopdracht op haar hoofd te staan.

Ze moet zorgen dat ze overleeft en neemt het acht-en-drie-kwart-jarige meisje onder haar hoede. Wat volgt is een kat-en-muisspel tussen Sam en de mannen die De Firma op haar afstuurt. Ze krijgt hulp van haar moeder en de getrainde moordenaars die bekend staan als de bibliothecaressen Madeleine (Carla Gugino), Florence (Michelle Yeoh) en Anna May (Angela Bassett). Zij zijn als tantes voor Sam en Scarlet en geven de voorkeur om niet met vuurwapens te vechten, maar met messen, hakbijlen en kettingen.

En dat zorgt voor spectaculaire actie- en vechtscènes op een bowlingbaan, in een ondergronds ziekenhuis waar Sam’s handen verlamd zijn, en in een parkeergarage waarbij Sam Emily de auto laat manoeuvreren, met als climax een episch gevecht in de bibliotheek onder Janis Joplin’s 'Piece of My Heart' – want ze laten zien dat ‘a woman can be tough’.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

De wereld van Gunpowder Milkshake doet denken aan die in John Wick. Het doet comicbookstyle aan, er is een diner waarin getrainde moordenaars met elkaar kunnen afspreken en er is een geheim genootschap in een bibliotheek. Regisseur Navot Papushado doet iets nieuws met zijn door vrouwen gedomineerde cast, waarbij trauma nu eens niet de drijfveer is en dat is verfrissend. Helaas is het verhaal zelf niet enorm vernieuwend.

Gunpowder Milkshake, vanaf 5 november 2021 op Amazon Prime Video

Lees ook