Greenland

Greenland: meeslepende rampenfilm

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Met Gerard Butler en Morena Baccarin in overtuigende hoofdrollen.

In de actiethriller Greenland wordt de aarde bedreigd door Clarke, een komeet van ongekende grootte die 75% van alles op de aarde zal verwoesten.

https://www.youtube.com/watch?v=Ocj8vOg_wgg&feature=emb_logo

Wanneer Clarke bijna bij de aarde is, krijgen een paar honderd mensen een presidentiële noodmelding. Zo ook John Garrity (Gerard Butler), een bouwkundig ingenieur en expert in het bouwen van skyscrapers. Samen met zijn vrouw Allison (Morena Baccarin; Firefly, Homeland, Deadpool) en hun zoontje Nathan (Roger Dale Floyd) mag hij naar een geheime locatie (bunkers in Groenland) om te schuilen als de komeet in zal slaan. De geselecteerde mensen zijn uitgekozen op basis van hun vaardigheden.

Door de redelijk realistische aanpak van de Amerikaanse overheid in dit rampscenario, vraag je je ook af of overheden een dergelijk plan hebben klaarliggen, en wat jij zelf zou doen als je uitgekozen zou worden.

Hoewel de film aardig voorspelbaar is - de familie raakt elkaar kwijt en moet elkaar weer terugvinden - is de film verrassend spannend en meeslepend. Butler en Baccarin nemen de kijker overtuigend mee en roepen empathie op. Ook de sociale gevolgen van de dreiging van het einde van de wereld zijn, nu we in een globale pandemie leven, angstaanjagend herkenbaar. Het einde van de mensheid haalt of het slechtste in mensen naar boven of juist veel medemenselijkheid. Van geweld en ethische dilemma’s tot feestvierende tieners en 24/7 nieuwsupdates; het voelt allemaal maar wat te bekend.

Regisseur Ric Roman Waugh (Angel Has Fallen) slaagt erin om de spanning hoog en de vele hindernissen die John en Allison Garrity moeten overkomen om elkaar en veiligheid te vinden interessant te houden.

Greenland, vanaf 13 november 2020 op Amazon

Lees ook