Good Behavior S01E01: na één aflevering al gehecht aan de personages

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Het uitgangspunt van misdaadserie Good Behavior is even krankzinnig als intrigerend. En Downton Abbey-ster Michelle Dockery laat zich van een heel andere kant zien.

De fans van Britse verkleedhit Downton Abbey zullen gechockeerd gniffelen bij het zien van de openingsscène van aflevering één van Good Behavior: Lady Mary Crawley zit kokhalzend de ranzigste wc uit de recente tv-geschiedenis te boenen. Het is desondanks uitstekend te begrijpen waarom de Britse actrice Michelle Dockery ja zei tegen deze serie. Als Letty Dobesh mag ze eindelijk op tv eens wél alles doen dat God verboden heeft.

https://www.youtube.com/watch?v=jTmT2Cy2od4

Wanneer de dievegge – alcohol- en drugsverslaafd, voogdij over haar zoontje verloren – na een celstraf vrijkomt, gaat ze gewoon verder met haar oude praktijken. Tijdens een inbraak komt ze in contact met huurmoordenaar Javier (Juan Diego Botto) die ze 50.000 dollar afhandig maakt. Om deze schuld af te betalen, dwingt hij Letty om zijn hulpje te worden bij de komende klussen, iets dat haar eigenlijk tegen de borst stuit omdat moord die ene grens was die ze nooit wilde overschrijden.

De verkleedpartijen die in de eerste twee afleveringen al de revue passeren, brengt Alias in herinnering, de positief-krankzinnige serie van J.J. Abrams met Jennifer Garner als spion die als tientallen alterego’s de wereld over reisde. En het uitgangspunt van beide reeksen is ook even idioot. Maar toch weten de makers van Good Behavior in de twee uur durende seizoensopening al een wereld te schetsen waar je als kijker heel graag in mee gaat.

Eén korte ontmoeting met haar moeder, die de voogdij over haar zoontje kreeg, maakt van de getroebleerde Letty toch een vrouw van vlees en bloed waar je om gaat geven. En ook de koele, maar zeker niet gewetenloze Javier (met veel flair gespeeld door Argentijnse hunk Botto) is zo’n foute man die je na de eerste date toch het liefste terug wilt zien.

Good Behavior S01/S02, vanaf 24 augustus op Videoland

Lees ook