Geen derde seizoen voor misdaadserie Aquarius

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Aquarius met David Duchovny is na twee seizoenen ten einde gekomen. NBC zal de misdaadserie niet terugbrengen voor een derde reeks.

Aqauarius vertelt een fictief verhaal rondom de waargebeurde Manson-moorden. In de serie gaat Duchovny als agent Sam Hodiak op zoek naar een vermist tienermeisje. Hij stuit daarbij op de door Gethin Anthony gespeelde seriemoordenaar Charles Manson. Na de wat tegenvallende kijkcijfers van het eerste seizoen, kreeg Aqaurius toch nog een verlenging, waarbij het tijdslot werd veranderd van de donderdag naar de wat minder druk bezette zaterdag. Toch gaf NBC direct na die eerste verlenging al aan dat het waarschijnlijk moeilijk zou worden om er straks ook nog een derde seizoen achteraan te plakken. Bedenker John McNamara leek zelf wat positiever over de kansen van zijn serie, maar uiteindelijk mocht dat niet baten. De twee seizoenen van de serie zijn momenteel te bekijken op Netflix. Lees onze recensie van de eerste aflevering van het tweede seizoen.

McNamara had naar eigen zeggen in totaal zes seizoenen in zijn hoofd zitten voor Aquarius, maar die lijken er dus nooit meer te gaan komen. Duchovny komt binnenkort wel weer terug op televisie, volgend jaar pakt hij voor David Lynch zijn oude Twin Peaks-rol weer op in de revival van het misdaadmysterie. Daarnaast lijkt ook een nieuw seizoen van The X-Files aanstaande. Verder dook hij onlangs op in een aflevering van Better Things op FX, waarin hij werd herenigd met Californication-collega Pamela Adlon.

LAATSTE NIEUWS