Follow the leader: New Girl

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Deel 49: Zooey Deschanel en Michael Andrews, bekend van New Girl.

Wie zijn toch die artiesten die de opening van onze favoriete tv-series verzorgen? In deze reeks artikelen kijken we naar de bands, zangers en zangeressen die de leaders zongen. Deel 49: Zooey Deschanel en Michael Andrews, bekend van New Girl.

‘Hey girl, whatcha’ doing? Hey girl, where you going?’ zijn de vragen die hoofdpersonage Jess ons aan het begin van iedere aflevering van New Girl stelt. Het nummer is niet alleen ingezongen door Zooey Deschanel zelf, de Amerikaanse actrice schreef ook mee. Dat deed ze met onder meer songschrijver Michael Andrews.

https://www.youtube.com/watch?v=_8J8TFLUemg

Als inspiratie voor het opbeurende introdeuntje, laat Deschanel zich vooral inspireren door oude Amerikaanse sitcoms. ‘Er zaten wat dingen in m’n hoofd terwijl we aan het schrijven waren,’ vertelt de actrice in gesprek met The Hollywood Reporter. ‘Ik ben gek op het intronummer van Welcome Back, Kotter.’ Naast dat nummer, geschreven door John Sebastian van The Lovin’ Spoonful (bekend van ‘Summer in the city’), luistert Deschanel aandachtig naar de muziek van The Mary Tyler Moore Show.

‘De muziek van The Mary Tyler Moore Show voelt heel blijmoedig aan, ideaal voor een programma over iemand die een nieuw leven begint,’ vervolgt Deschanel. ‘Dus dat was mijn inspiratie, het moest opzwepend worden. En toen we het gingen produceren, kwamen we bij dat Lovin’ Spoonful-achtige geluid uit.

https://www.youtube.com/watch?v=ZNKOt2k7Pm4

Het is overigens niet de eerste muzikale ervaring van Deschanel. Wanneer het eerste seizoen van New Girl in 2011 in première gaat, maakt de Amerikaanse al drie jaar deel uit van She & Him. Het duo (de andere helft is zanger M. Ward) maakt kleine folkduetten. Naast drie albums met eigen nummers, brengt She & Him ook een coverplaat en twee albums met klassieke kerstnummers uit. Naast She & Him zingt Deschanel ook nog in de jazzband If All the Stars Were Pretty Babies en is ze in 2014 gastzangeres op een album van Brian Wilson.

https://www.youtube.com/watch?v=pZ3cTwI9bIw

Ook Michael Andrews, een van de medeschrijvers van ‘Hey girl’ heeft er al een flinke muzikale carrière op zitten. Zijn grootste wapenfeit is de cover van het Tears for Fears-nummer ‘Mad world’ die hij met de Britse zanger Gary Jules opneemt. Ook die track is afkomstig van een soundtrack: Andrews bewerkte het nummer voor de cultfilm Donnie Darko. Andere soundtracks die hij verzorgde zijn de komedies Bridesmaids, Bad Teacher, Funny People en Walk Hard.

https://www.youtube.com/watch?v=4N3N1MlvVc4

Lees ook