The Wolf of Snow Hollow

Filmtips: The Boss Baby, The Wolf of Snow Hollow en The Witch

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week een bazige Alec Baldwin, een heks op het platteland en een weerwolf in de sneeuw.

The Boss Baby (2017)
Stemacteurs: Alec Baldwin, Steve Buscemi, Lisa Kudrow
Regie: Tom McGrath

Animatiefilm van Dreamworks die uiteindelijk leidde tot een tv-serie (ook te zien op Netflix) en een later dit jaar in de bios te verschijnen sequel. In The Boss Baby krijgt de 7-jarige Timothy (Miles Bashki, de kleinzoon van animator Ralph Bashki) er tot zijn grote ongenoegen een broertje (Alec Baldwin) bij, die zich enkel in zijn nabijheid opvallend volwassen gedraagt. Ze moeten hun onderlinge geschillen echter al snel aan de kant zetten om een kwaadaardige CEO (Steve Buscemi) te verslaan. De film wordt vooral de moeite waard gemaakt door Alec Baldwin: hij doet hier zijn optreden in Glengarry Glen Ross nog eens dunnetjes over voor komisch effect, inclusief de tagline Cookies are for Closers (een spoof op de quote 'coffee is for closers') op de poster.

The Wolf of Snow Hollow (2019)
Acteurs: Jim Cummings, Riki Lindhome, Chloe East
Regie: Jim Cummings

In 2018 brak Jim Cummings door met het pijnlijk grappige Thunder Road, dat hij eind vorig jaar opvolgde met het inmiddels hier op Netflix verschenen The Wolf of Snow Hollow. Cummings tekende opnieuw voor het script en de regie, en speelt wederom zelf de hoofdrol, deze keer als een sheriff die onder veel stress komt te staan wanneer hij in zijn besneeuwde stadje te maken krijgt met een mogelijke weerwolf. De komische horrorfilm werd niet zo unaniem bejubeld ontvangen als Thunder Road, maar bouwde uiteindelijk wel een trouwe schare fans op, mede dankzij de Fargo-achtige setting en de inktzwarte humor. De prent werd opgedragen aan de in 2019 overleden Robert Forster (El Camino: A Breaking Bad Movie), die een van zijn laatste rollen speelt.

The Witch (2015)
Acteurs: Ralph Ineson, Kate Dickie, Anya Taylor-Joy
Regie: Robert Eggers

Het onheilspellende The Witch is het minimalistische meesterwerkje waar Robert Eggers mee doorbrak als regisseur. In het Amerika van 1630 vestigen de kolonisten William (Ralph Ineson) en Katherine (Kate Dickie) zich met hun kinderen (onder wie Anya Taylor-Joy, onlangs ook op Netflix te bewonderen in The Queen's Gambit) op een boerderij in New England, waar de christelijke familie uit elkaar wordt gedreven door duivelse krachten. Door de verontrustende sfeer en onderhuidse spanning in de film werd Eggers direct onthaald als een van de grote nieuwe namen op horrorgebied, een rijtje waarin ook Ari Aster (bekend van onder meer Hereditary) inmiddels is terug te vinden. Op Amazon Prime kun je nu kijken naar The Lighthouse, de tweede film van Eggers.

Lees ook