Verliefd op Cuba

Filmtips: Scandal in Sorrento, Verliefd op Cuba en Kickboxer: Vengeance

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Susan Visser op Cuba, Jean-Claude van Damme als mentor, en een jonge Sophia Loren.

Scandal in Sorrento (1955)
Acteurs: Vittorio De Sica, Sophia Loren, Lea Padovani
Regie: Dino Risi

Onlangs verscheen The Life Ahead op Netflix, met in de hoofdrol de inmiddels 86-jarige Sophia Loren. Om de terugkeer van de 'Italiaanse Marilyn Monroe', een van de laatste nog levende actrices uit de Golden Age van Hollywood, wat extra kracht bij te zetten, voegde Netflix ook een van haar oudere films toe aan het aanbod. Het werd niet haar Oscarwinnende rol in het drama Two Women, maar de lichtvoetige komedie Scandal in Sorrento uit 1954. Het verhaal volgt een man die terugkeert naar Sorrento, waar hij al snel te maken krijgt met een ongepolijste vissersvrouw (een pas 20-jarige Sophia Loren) die in zijn ouderlijk huis blijkt te zijn ingetrokken. Terwijl hij haar daar weg probeert te krijgen ontstaan er romantische complicaties.

Verliefd op Cuba (2019)
Acteurs: Susan Visser, Abbey Hoes, Jan Kooijman
Regie: Johan Nijenhuis

Er verscheen dit weekend wederom een romkom van Johan Nijenhuis op Netflix. Met Verliefd op Cuba, was hij de eerste Nederlander die een film draaide op het Caribische eiland. Susan Visser (Gooische Vrouwen) speelt een gescheiden vrouw die in paniek raakt nadat ze verneemt dat haar dochter (Abbey Hoes) gaat trouwen met een Cubaan. Vervolgens boekt ze het eerstvolgende vliegtuig naar Cuba om het huwelijk tegen te houden, maar eenmaal aangekomen herontdekt ze de liefde als ze op het vliegveld kennismaakt met John/Juan (Jan Kooijman). Susan Visser werkte al eerder met Nijenhuis aan de dramaserie Als de Dijken Breken, maar dit was de eerste romkom die ze met hem maakte. Verder staat ook het door Nijenhuis geregisseerde Verliefd op Ibiza op Netflix.

Kickboxer: Vengeance (2016)
Acteurs: Alain Moussi, Dave Bautista, Jean-Claude van Damme
Regie: John Stockwell

Voordat Matthias Schoenaerts internationaal doorbrak was Jean-Claude van Damme het bekendste Belgische exportproduct in de Amerikaanse filmwereld. Een van zijn eerste filmsuccessen was Kickboxer (1989), dat vier jaar geleden een reboot kreeg met 'the muscles from Brussels' nu in een bijrolletje als een ander personage. Deze keer is stuntman en vechtsporter Alain Moussi namelijk te zien als Kurt Sloane, die net als in het origineel wraak wil nemen op de genadeloze Tong-Po (de fysiek zeer imposante Dave Bautista). Van Damme geeft ditmaal gestalte aan de trainer van Sloane, nadat de eerder gecaste Tony Jaa (Ong-Bak) de rol toch moest laten schieten. Ook Gina Carano, bekend van The Mandalorian, is te zien.

Lees ook