The Lego Movie 2

Filmtips: Innocent Moves, The Lego Movie 2 en For Keeps

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: Lego-blokjes tegen Duplo, een jong schaakwonder en een zwangere Molly Ringwald.

Innocent Moves (1993)
Acteurs: Max Pomeranc, Joe Mantegna, Joan Allen
Regie: Steven Zaillian

Krachtige dramafilm die in veel landen ook luistert naar de titel Searching for Bobby Fischer. Het op feiten gebaseerde verhaal volgt Josh Waitzkin (een debuterende Max Pomeranc) die ontdekt dat hij een buitengewone gave heeft voor het schaakspel en daarna vast komt te zitten tussen twee totaal verschillende mentor-figuren: de door zijn ouders ingehuurde strikte leraar Bruce Pandolfini (Ben Kingsley) en de straathosselaar Vinnie (Laurence Fishburne). Innnocent Moves was het regiedebuut van scenarist Steven Zaillian (The Irishman), die in 1993 een topjaar had met ook de verschijning van Schindler's List, waar hij later een Oscar voor won. Je kunt op Netflix nu ook kijken naar The Queen's Gambit, dat eveneens draait om een jong schaakwonder.

The Lego Movie 2 - The Second Part (2019)
Stemacteurs: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett
Regie: Mike Mitchell

Het is altijd lastig om een vervolg maken op een film waar eigenlijk niemand hoge verwachtingen van had, maar die desondanks toch uitgroeide tot een groot succes. Als iemand dat echter zou moeten kunnen zijn het Phil Lord en Chris Miller, die het namelijk al eerder deden met 22 Jump Street. Hun vervolg op The Lego Movie - dat ze dit keer niet regisseerden, maar nog wel schreven en produceerden - is logischerwijs wat minder verrassend, maar tussen alle chaos door is er weer genoeg creativiteit en humor aanwezig. In het vervolg wordt de Lego-wereld van Emmet (Chris Pratt, die ook op geestige wijze zijn personages uit de Marvel- en Jurassic World-films op de hak neemt) en Wyldstyle (Elizabeth Banks) aangevallen door Duplo-speelgoed.

For Keeps (1988)
Acteurs: Molly Ringwald, Randall Batinkoff, Kenneth Mars
Regie: John G. Avildsen

Tragikomische coming of age-film van John G. Avildsen, de maker van Rocky en de Karate Kid-films. For Keeps volgt het koppel Darcy en Stan, die op het punt staan de middelbare school achter zich te laten en te gaan studeren. Er ontstaan echter grote complicaties wanneer Darcy zwanger blijkt te zijn. Het stel besluit om de uitdaging van ouderschap op jonge leeftijd aan te gaan, tot grote onvrede van hun ouders. For Keeps staat nu bekend als de laatste tienerfilm van Molly Ringwald, die door haar vele samenwerkingen met John Hughes was uitgegroeid tot een icoon en hier voor het eerst een echt volwassen kant liet zien. Ringwald was de afgelopen jaren ook al op Netflix te zien in Riverdale, Tales of the City en de Kissing Booth-films.

Lees ook