Filmtips: Eat Pray Love, Annie en The 9th Life of Louis Drax

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal films die recent op Netflix verschenen voor je op een rij. Met deze week Julia Roberts, de laatste Cameron Diaz en een door ongelukken geplaagd kind.

Eat Pray Love (2010)
Acteurs: Julia Roberts, Javier Bardem, James Franco
Regie: Ryan Murphy

Eat Pray Love is één van de zeldzame filmuitstapjes van Ryan Murphy, de man die op televisie verantwoordelijk is voor het langlopende American Horror Story - en talloze andere series, waarvan er straks ook verschillende naar Netflix komen. Julia Roberts speelt een vrouw die genoeg heeft van haar huwelijk en besluit om de wereld over te reizen, op zoek naar echt geluk. De Amerikaanse critici liepen destijds niet echt warm voor de film - die volgens hen te oppervlakkig bleef in vergelijking met het gelijknamige boek dat diende als de basis voor het scenario - maar mede dankzij de starpower van Roberts werd Eat Pray Love toch een succes in de bioscoop. De actrice maakt binnenkort ook nog een aantal uitstapjes naar televisie; ze werkt voor Amazon aan Homecoming en voor HBO is ze bezig met Today Will Be Different.

Annie (2014)
Acteurs: Quvenzhané Wallis, Jamie Foxx, Cameron Diaz
Regie: Will Gluck

Ook deze recente filmadaptatie van de musical Annie uit 2014 kreeg weinig goede recensies, hoewel de performance van de elfjarige Quvenzhané Wallis (die twee jaar eerder een Oscarnominatie ontving voor haar filmdebuut Beasts of the Southern Wild) door iedereen werd geprezen. Annie heeft tevens rollen voor Jamie Foxx (als moderne Daddy Warbucks) en Rose Byrne (als zijn assistente), maar staat inmiddels vooral bekend als 'de laatste film van Cameron Diaz'. De actrice die in 1994 doorbrak naast Jim Carrey in The Mask ging na het verschijnen van Annie vrij geruisloos met pensioen. Haar performance als Miss Hannigan, de wrede eigenaar van het weeshuis waar Annie opgroeit, lijkt nu haar allerlaatste rol te zijn geworden, hoewel ze straks mogelijk terugkeert als stemactrice voor de nieuwe Shrek-film.

The 9th Life of Louis Drax (2016)
Acteurs: Jamie Dornan, Sarah Gadon, Aaron Paul
Regie: Alexandre Aja

Psychologische thriller van de maker van The Hills Have Eyes (de remake, niet het origineel van Wes Craven) en Horns (waarin Harry Potter veranderde in een duivel). De film is een adaptatie van het boek van Liz Jensen, dat tot scenario werd bewerkt door Max Minghella (zoon van Oscarwinnaar Anthony Minghella). Het verhaal volgt de negenjarige Louis Drax, die al zijn hele leven geplaagd wordt door onverklaarbare ongelukken. Hij ontsnapte al meermaals aan de dood, maar na een mysterieuze val belandt hij in een coma en gaat een dokter (Jamie Dornan, binnenkort met Peter Dinklage te zien in My Dinner with Hervé) op onderzoek uit. Sarah Gadon (tevens op Netflix te zien in Alias Grace) en Aaron Paul (bekend van Breaking bad en straks ook nog te zien in de serie Westwold) spelen de ouders van het jongetje.

Lees ook