The Willoughbys

Filmtips: Domino, The Willoughbys en Fast Five

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Met deze week: de teloorgang van Brian De Palma, Ricky Gervais als kat en Vin Diesel vs. The Rock.

Domino (2019)
Acteurs: Nikolaj Coster-Waldau, Carice van Houten, Guy Pearce
Regie: Brian De Palma

In zijn beste tijd werd Brian De Palma door thrillers als Blow Out en Dressed to Kill gezien als de enige regisseur die qua suspense nog een beetje in de buurt kon komen van het werk van Alfred Hitchcock. De afgelopen twintig jaar werden zijn nieuwere films in de pers echter hooguit lauwtjes ontvangen, en ook Domino (de tagline op de poster leest 'van de regisseur van Mission: Impossible', een film uit 1996) wist het tij niet te keren, al kwam dat volgens de regisseur zelf vooral door problemen met de Deense producenten. Aan de cast zal het in ieder geval niet hebben gelegen: Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) doet zijn best als op wraak beluste agent en onze eigen Carice van Houten (Red Light) speelt de vrouw die hem uiteindelijk helpt.

The Willoughbys (2020)
Stemacteurs: Will Forte, Maya Rudolph, Alessia Cara
Regie: Kris Pearn en Rob Lodermeier

Eind 2019 debuteerde Netflix een van de beste animatiefilms van het jaar in de vorm van Klaus, hoewel de nu al kerstklassieker het eerder dit jaar bij de Oscars toch wel enigszins onverwacht aflegde tegen Toy Story 4. Afgelopen week lanceerde Netflix zijn eerste animatiefilm van 2020 in de vorm van The Willoughbys, en hoewel het niveau van Klaus niet gehaald wordt, biedt de prent prima (kinder)vertier in de stijl van  het werk van Lemony Snicket en Roald Dahl. Het verhaal volgt vier kinderen die een plan bedenken om van hun egoïstische ouders af te komen en op zoek gaan naar de ware betekenis van het begrip 'familie'. Ricky Gervais (nu op Netflix te zien in het tweede seizoen van After Life) is te horen als de blauwe huiskat die het verhaal vertelt.

Fast Five (2011)
Acteurs: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson
Regie: Justin Lin

Onlangs werden de eerste zeven Fast & Furious-delen opnieuw toegevoegd aan het aanbod op Netflix. De serie die ooit begon als een straatrace-versie van Point Break is inmiddels uitgegroeid tot een reeks globetrottende spionagefilms die non-stop de wetten van de zwaartekracht tarten. Die omslag startte met het vijfde en nog altijd beste deel, waarin zelfbenoemde 'franchise viagra' Dwayne 'The Rock' Johnson aan de cast werd toegevoegd en regisseur Justin Lin (hij schoot onder meer de briljante paintball-aflevering in het eerste seizoen van Community) eindelijk helemaal los kon gaan met de actiescènes. Overigens kun je op Netflix ook kijken naar een Fast & Furious-animatieserie, met daarin een gastrolletje van Vin Diesel.

Lees ook