Bad Boys for Life

Filmtips: Bad Boys for Life, Manchester by the Sea, Fifty Shades Darker

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

We zetten een aantal recent op Netflix verschenen films op een rij. Deze week: twee oud geworden Bad Boys, een boekverfilming vol (kinky) seks, en een familiedrama.

Bad Boys for Life (2020)
Acteurs: Will Smith, Martin Lawrence, Paola Nuñez
Regie: Adil El Arbi en Bilall Fallah

Begin dit jaar groeide Bad Boys for Life, nog net voor de pandemie, vrij onverwacht uit tot een groot succes in de bioscoop. Zeventien jaar na het tweede deel werd de franchise weer nieuw leven ingeblazen door het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, die nu bezig zijn met de Netflix-serie Grond en mogelijk ook nog de vierde Beverly Hills Cop zullen regisseren voor Jerry Bruckheimer. In de derde Bad Boys nemen agenten Mike (Will Smith) en Marcus (Martin Lawrence) het op tegen een Mexicaanse drugsbazin (Kate del Castillo, bekend van Ingobernable) die met haar zoon Miami terroriseert. Adil en Bilal geven daarbij hun eigen draai aan de glossy stijl van voormalig Bad Boys-regisseur Michael Bay, die nog wel een cameo heeft in de film.

Manchester by the Sea (2016)
Acteurs: Casey Affleck, Michelle Williams, Lucas Hedges
Regie: Kenneth Lonergan

Na de première op het Sundance Film Festival werd Manchester by the Sea door Amazon aangekocht als hun grote prestigieuze filmproject en met succes: het loodzware maar erg meeslepende drama won twee Oscars. De film, nu opvallend genoeg te zien op Netflix maar niet - althans, niet gratis - bij Amazon Prime, volgt de eenzame Lee Chandler (Casey Affleck), die na de dood van zijn broer onverwacht de voogdij krijgt over diens tienerzoon. Hij reist terug naar Manchester, waar hij opnieuw geconfronteerd wordt met een hartverscheurende tragedie uit zijn verleden. Een van de Oscars ging naar Casey Affleck (stiekem gewoon een betere acteur dan zijn oudere broer, zie bijvoorbeeld ook The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford).

Fifty Shades Darker (2017)
Acteurs: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Eric Johnson
Regie: James Foley

Fifty Shades Darker is een film waarmee de mannelijke kijker zijn vriendin wellicht in de stemming kan krijgen voor (kinky) seks, als hij tegen die tijd tenminste al niet in slaap is gevallen. Want als je de seks eruit knipt blijft er weinig plot over: alles wat tussendoor te zien is lijkt pure opvulling, vol tenenkrommende dialogen en mogelijk interessante bijpersonages die te snel komen en gaan. De fans van de boeken over de obsessieve relatie tussen Anastasia Steele, die nu gestalkt wordt door haar creepy baas, en Christian Grey kon het weinig schelen, want zij maakten het vervolg weer tot een succes. Voor een vermakelijker verhaal over obsessie kun je beter kijken naar You, met daarin Penn Badgley als een Christian Grey-type, maar dan zonder zijn geld.

Lees ook