Feel Good

Feel Good S01: rommeligheid van moderne romantiek

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Het comedydrama toont de chaotische relatie van twee dertigers op zoek naar (zelf)liefde.

‘De liefde moet naast je leven staan. Net zoals een lamp,’ aldus George (Charlotte Ritchie) die met zichzelf in het reine probeert te komen dat de liefde van haar leven een vrouw is. Mae Martins semi-autobiografische serie Feel Good richt zich op een Canadese komiek die in Londen woont en de diepe zeeën van een nieuwe romantische relatie navigeert.

https://www.youtube.com/watch?v=IA6zm_kt5iM&feature=emb_logo

Mae (Mae Martin) en George zijn twee vrouwen waarvan je niet zou verwachten dat ze met elkaar het bed delen. Of in Mae's woorden: ‘Zij is een gevaarlijke Mary Poppins. Ik ben meer Bart Simpson.’ Mae is een herstellende drugsverslaafde en stand-up comedian in een kleine bar. Ze is de eerste vriendin van George, een lerares, wier vrienden haar constant proberen te koppelen aan beschikbare mannen. Het is overduidelijk dat ze elkaars tegenpolen zijn. Mae heeft een chaotische energie, terwijl George met een pragmatische houding in het leven staat.

Genderidentiteit, zelfhaat en het verband tussen liefde en verslaving. George beweegt zich voort in de maatschappij als een heteroseksuele vrouw, wat stress meebrengt voor de relatie, omdat ze er niet klaar voor is om uit de kast te komen. Terwijl Mae zich intussen richt op het herstelproces als drugsverslaafde, wat meerdere beproevingen met zich meebrengt. Hierbij probeert ze zichzelf te helen door zich volledig te focussen op haar relatie met George – met alle gevolgen van dien. Communicatie is het magische element om daadwerkelijk intiem te worden – en de onuitgesproken woorden en de (onzichtbare) onzekerheden van Mae en George onderstrepen het in iedere scène.

De chemie tussen Ritchie en Martin spat van het scherm, wat versterkt wordt door het acteerwerk van de ondersteunende cast die het sterke materiaal glans geeft. Sophie Thompson overtuigt als Maggie, de onprofessionele sponsor van Mae; en Lisa Kudrow geniet zichtbaar van haar rol als de overheersende moeder met narcistische trekjes.

Het idee dat romantische liefde je persoonlijke demonen kan verpulveren wordt in Feel Good ontkracht. Mae Martin en co-schrijver Joe Hampson tonen de dalen en pieken van een relatie wanneer langzaam de mist van lust verdwijnt en je de ware aard van je partner ziet. Een romantische relatie ontheft je niet van de verantwoordelijkheid die je dient te nemen om te werken aan de schaduwkanten van je persoonlijkheid. Feel Good is een donkere en licht komische serie rondom een liefdevolle maar disfunctionele relatie.

Feel Good S01, vanaf 19 maart 2020 op Netflix

Lees ook