Echoes

Echoes S01E01: boeiend maar ietsjes te gelikt

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Michelle Monaghan speelt een dubbelrol in niet erg authentieke thrillerreeks over een mysterieuze tweeling.

Foto credits: Jackson Lee Davis

Wanneer de tweelingzus van Gina (Michelle Monaghan) wordt vermist, dan stapt ze meteen in het vliegtuig. Lina (ook gespeeld door Monaghan) en Gina zijn een identieke tweeling en hebben een bijzondere band die in flashbacks wordt getoond. Lina woont op een ranch, waar uit politieonderzoek blijkt dat er stallen zijn beschadigd. Even later in de openingsaflevering wordt een dood paard in een kloof aangetroffen. Nog een omineus teken. Gaandeweg wordt ook duidelijk dat Gina en Lina voortdurend van levens wisselden. Dan speelde Gina een jaar Lina en vice versa. Spannend en pervers, en dat is precies waar showrunner Vanessa Gazy op mikt.

https://www.youtube.com/watch?v=51F0wfZBV0c

Echoes is bijzonder schatplichtig aan Southern Noir, met groteskerieën en zedeloze praktijken. Zo zien we op een gegeven moment iets met poppen in een grot en kettinkjes die de tweeling al draagt vanaf jonge leeftijd. Ook lijkt Gina het geen enkel probleem te vinden om met de partner van Lina te tongen – hoewel de indruk wordt gewekt dat ze dat een jaar eerder misschien wel dagelijks deed, omdat ze toen Lina speelde. Sterker nog: is Lina wel vermist? Of is Gina vermist? Een interessante vraag in een thriller die net ietsjes te gelikt toont, met personages die maar weinig sympathie oproepen.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Gazy’s geesteskindje is wel slim gemaakt. Van Lina, of Gina, is in de eerste aflevering geen spoor te bekennen. Wie wil weten wie nu wie is, zal dus aan de buis gekluisterd moeten blijven. Tot grote hoogtes stijgt Echoes vooralsnog niet. Daarvoor doet het toch te veel aan andere, betere Southern Gothics denken, zoals Sharp Objects (2018).

Echoes S01, vanaf 19 augustus 2022 op Netflix

Lees ook