Doug Jones wordt alien in Star Trek Discovery

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Doug Jones wordt alien in Star Trek Discovery

Star Trek Discovery heeft twee nieuwe castleden.

Star Trek Discovery heeft twee nieuwe castleden. Doug Jones (The Strain) en Anthony Rapp (Rent) maken volgend jaar hun opwachting in de nieuwe Trek-serie.

Doug Jones speelt Lt. Saru, een wetenschapper van Starfleet, die deel uitmaakt van een nog nooit eerder in de franchise getoond buitenaards ras. De acteur is vaak te zien in rollen waarvoor hij onherkenbaar wordt gemaakt, bijvoorbeeld als Abe Sapien in Hellboy en The Pale Man in Pan’s Labyrinth, beide geregisseerd door Guillermo Del Toro. Rapp speelt Lt. Stamets, een wetenschapper aan boord van de Discovery en tevens een expert op het gebied van schimmels. Volgens Entertainment Weekly wordt Stamets het al eerder door Bryan Fuller aangekondigde homoseksuele personage. Daarnaast bevestigt Deadline dat de onlangs gecaste Michelle Yeoh gestalte gaat geven aan Captain Georgiou, de Starfleet-kapitein van de Starship Shenzhou. De serie heeft nog geen hoofdrolspeler, maar er wordt verwacht dat deze op korte termijn bekend wordt gemaakt.

Star Trek Discovery draait om een volledig nieuw schip met een volledig nieuwe crew. De serie gaat in mei 2017 in première op CBS en verhuist vervolgens naar CBS All Access, het online streamingplatform van de zender. In Nederland zal Star Trek Discovery volgend jaar exclusief beschikbaar worden gesteld via Netflix.

LAATSTE NIEUWS