TheCrown

The Crown S02: politieker en actierijker

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Het bekijken van een paar afleveringen van de nieuwe serie levert een potentieel aangenaam verschil op met de vorige, althans voor mensen die niet zoveel hebben met kostuumdrama en royalty.rr

Het bekijken van een paar afleveringen van de nieuwe serie levert een potentieel aangenaam verschil op met de vorige, althans voor mensen die niet zoveel hebben met kostuumdrama en royalty.

The Crown seizoen twee is een veel politieker en actierijker drama dan het eerste, dat zich erg concentreerde op wat er ten paleize gebeurde. Nu breekt de werkelijkheid door de koninklijke façade heen: Elizabeth krijgt te maken met de Suezcrisis – inclusief explosies en tanks – en met kinderen (de kleine Charles!) en een Philip die een half jaar op een soort vrijgezellenparty gaat – veel tropische en arctische taferelen – en twee premiers die hun termijnen wegens politieke turbulenties niet afmaken (Eden wegens Suez en Macmillan wegens Profumo).

De hele blik van Elizabeth en de serie is verruimd; in aflevering acht krijgt ze bezoek van John F. en Jackie Kennedy en veroorzaakt ze een rel in Ghana. Gedurende de serie trouwt zus Margaret na het klappen van de relatie met Peter met een fotograaf en belanden we met het stel in de wilde jaren 60, temidden van filmsterren. The Crown 2 is nog steeds upperclass maar nu ook up-tempo.

The Crown S02, vanaf 1 december op Netflix

Lees ook