Crashing: trailer voor het derde seizoen

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De semi-biografische serie van komiek Pete Holmes keert in januari terug met nieuwe afleveringen.

In Crashing is Pete Holmes te zien als een fictieve versie van zichzelf; nadat hij verlaten wordt door zijn vrouw (Lauren Lapkus) moet hij weer opnieuw beginnen met daten, terwijl zijn carrière als stand-up comedian maar niet echt van de grond wil komen. In het derde seizoen vindt hij een nieuwe liefde en dankzij een tour met een Christelijk gezelschap komt er ook weer geld in het laatje, maar dat wil niet zeggen dat hij stopt met zich zorgen maken. Holmes produceert de serie samen met Judd Apatow, die op HBO eerder betrokken was bij Girls. Net als in de vorige seizoenen zien we ook in deze reeks weer talloze komieken die zichzelf spelen: onder anderen John Mulaney, Amy Schumer, Ray Romano, Artie Lange, Colin Quinn, en Dave Attell komen voorbij.

Het derde seizoen van Crashing gaat in Amerika op 20 januari in première op HBO. Bij ons in Nederland start de nieuwe reeks op 21 januari bij Ziggo Movies & Series.

Lees ook: Crashing S02E01-06: feest der herkenning.

https://www.youtube.com/watch?v=aM7UWB4dfYY

The Crown S04: Gillian Anderson gecast

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Gillian Anderson

De X-Files-actrice die nu te zien is in Sex Education zal in seizoen vier gestalte geven aan Margaret Thatcher.

Het derde seizoen van The Crown, waarin Olivia Colman de rol van koningin overneemt van Claire Foy, heeft nog geen releasedatum, maar de makers zijn tevens al druk bezig met seizoen vier. Gillian Anderson is namelijk gecast als Margaret Thatcher, die in 1979 de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk werd en dat vervolgens 20 jaar bleef. Anderson is vooral bekend van haar hoofdrol in The X-Files en is momenteel op Netflix te zien als sekstherapeute in Sex Education. Wanneer het vierde seizoen van The Crown op Netflix verschijnt is nog niet bekend. Het derde seizoen zal later dit jaar bij de VOD-dienst in première gaan. Die reeks speelt zich af in de jaren 60 en verwelkomt ook nieuwe castleden Tobias Menzies (als prins Philip) en Helena Bonham Carter (als prinses Margaret).

Het derde en het vierde seizoen van The Crown worden naar verluidt tegelijkertijd opgenomen, waarbij het vierde seizoen waarschijnlijk wordt uitgebracht in 2020.

Lees ook onze recensie van het eerste seizoen en beluister de soundtrack.

Foto credit: Dave Hogan/Gettyimages


Awkward: complete serie naar Videoland

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Awkward

De MTV-serie is afkomstig van Lauren Iungerich, de (mede)bedenker van On My Block op Netflix.

Ashley Rickards is in Awkward te zien als Jenna Hamilton, een onopvallende scholier die op een dag een brief ontvangt van een 'anonieme vriend', waarin ze wordt uitgemaakt voor 'loser' en het advies krijgt haar leven drastisch om te gooien. Bij een ongeluk in de badkamer breekt ze haar arm, maar door een uiterst bizarre samenloop van omstandigheden (pillen op de vloer, föhn in de badkuip) denkt iedereen dat het ging om een zelfmoordpoging, waardoor ze plots heel veel aandacht krijgt. Awkward werd bedacht door Lauren Iungerich, die voor inspiratie vaak ging praten met tieners op haar oude middelbare school. Na de eerste drie seizoenen besloot Iungerich haar post als showrunner echter te verlaten. Inmiddels schrijft ze voor On My Block, één van de meest gebingde series op Netflix.

Awkward verschijnt op 18 februari bij Videoland. De serie werd van 2011 tot 2016 uitgezonden op MTV en was gedurende 5 seizoenen goed voor 89 afleveringen.


Morten vanaf 17 februari bij NPO Start Plus

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Morten / AVROTROS/ Ivo Geskes

Voor de tv-première in april komt de thrillerserie met Peter Paul Muller eerst exclusief naar NPO Start Plus.

Morten is een politieke thriller over macht en verraad en werd gebaseerd op de gelijknamige boeken van Anna Levander. Peter Paul Muller (Hollands Hoop) is in de serie te zien als politicus Morten Mathijsen. Zijn politieke partij, de Nieuwe Liberalen, doet het verrassend goed in de peilingen en hij lijkt de nieuwe Minister-President te gaan worden, maar een duistere zaak uit het verleden dreigt zijn reputatie te schaden. Morten wordt achtervolgd door iemand die meer van hem weet en hem bedreigt. Met een briljante spindoctor aan zijn zijde doet hij er alles aan om het onheil af te wenden, waarbij zijn gezinsleven en het landsbelang op het spel komen te staan. Morten bestaat uit acht afleveringen en werd geregisseerd door Jean van de Velde, die het script schreef samen met Barbara Jurgens.

Alle afleveringen van Morten zijn vanaf 17 februari beschikbaar op NPO Start Plus. Vervolgens is de thrillerserie vanaf 7 april eveneens wekelijks te volgen op NPO 3.

Foto credit: AVROTROS/ Ivo Geskes.


Netflix onthult een aantal kijkcijfers

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Sex Education

Hoeveel mensen keken er naar series als Sex Education en You en Europese producties als Elite en Baby?

Netflix houdt de kijkcijfers vaak geheim, maar heeft nu toch naar buiten gebracht hoe vaak een aantal recente series werden bekeken. Volgens de VOD-dienst deden vooral You en Sex Education het goed, met elk ruim 40 miljoen kijkers. Voor You was al een tweede seizoen aangekondigd, Sex Education wacht momenteel nog op verlenging. Daarna volgt het Spaanse tienerdrama Elite, dat door ruim 20 miljoen mensen werd bekeken. Ook die serie is al zeker van een tweede seizoen. Het Britse Bodyguard, het Italiaanse Baby en het Turkse The Protector trokken elk ruim 10 miljoen kijkers. Tot slot onthulde Netflix dat de film Bird Box met Sandra Bullock wereldwijd inmiddels 80 miljoen keer is bekeken. Eind december stond de teller voor die film nog op 45 miljoen kijkers.

Netflix bracht onlangs de laatste kwartaalcijfers van 2018 naar buiten en liet weten dat de dienst zich straks vooral wil richten op originele content en coproducties.


Hidden start 2 februari op NPO 2

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Hidden

De misdaadserie van de makers van Hinterland is nu nog enkel te bekijken op NPO Start Plus.

Hidden werd door het Britse dagblad The Guardian al op positieve wijze vergeleken met The Bridge. De miniserie werd bedacht door Mark Andrew en Ed Talfan, die eerder al eens samenwerkten aan het net als Hidden eveneens uit Wales afkomstige Hinterland, dat momenteel in zijn geheel te zien is op Netflix. Het verhaal volgt politie-inspecteur Cadi John (Sian Reese-Williams uit Requiem), die zich heeft laten overplaatsen naar Wales, om daar voor haar zieke vader te zorgen. Er ontstaat opschudding wanneer het lichaam wordt gevonden van Mali Pryce, een vrouw die vijf jaar eerder verdween toen ze zestien jaar oud was. Cadi vermoedt dat ze al die jaren ergens tegen haar wil werd vastgehouden. Samen met haar collega moet ze de zaak zien op te lossen, voordat er nog meer slachtoffers vallen.

Hidden is vanaf 2 februari wekelijks te zien op NPO 2. De afleveringen zijn dan ook telkens terug te kijken op NPO Start. Daarnaast staan ze nu al op NPO Start Plus.

https://www.youtube.com/watch?v=WrhXOeyEv3I