Country Comfort

Country Comfort S01E01: tenenkrommend slechte sitcom

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

De lachband moet flink worden aangezwengeld vanwege een opzichtig gebrek aan goede grappen.

De sitcom is springlevend en dood tegelijk: ze schieten bij Netflix als paddenstoeltjes uit de grond, maar ze zijn nauwelijks innovatief en geestig. Het gefragmenteerde televisieaanbod biedt televisiemakers mogelijkheden om sitcoms te maken voor een nichepubliek, maar ook dat is een paradox: sitcoms worden traditiegetrouw juist gemaakt om een groot publiek te bereiken, in hun streven naar (morele) eensgezindheid. Niettemin lijkt Country Comfort te zijn gemaakt voor countymuziek-minnende kijkers en daarvan zullen er vast een aantal zijn. De hoofdrol is voor Katharine McPhee: de zangeres die ooit hoge ogen gooide bij de Amerikaanse Idols speelt Bailey, een talentvolle muzikante die in zak en as zit.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=48&v=uwue431A4KE&feature=emb_logo

Bailey komt per abuis terecht bij een hillbillyfamilie die uitgerekend nét op zoek is naar een nanny. Op een stormachtige avond klopt ze bij hen aan. Hun moeder is twee jaar geleden overleden, en ze zijn naarstig op zoek naar een surrogaat – dat ligt er nogal dik bovenop. Als Bailey de residentie van haar nieuwe gezin binnenstapt begint de lachband al te draaien. Een spervuur aan grapjes wordt afgevuurd. Zoals wanneer een van de zusjes zegt: ‘Jullie nemen haar toch niet aan omdat ze een lekker ding is?’ Waarop twee oudere, geile broertjes antwoorden: ‘Echt wel!’

Waarop een van de bitse jongste zusjes tegen Bailey zegt: ‘Geef me je cv. Je kan toch niet alleen succes hebben op basis van je uiterlijk?’ Maar voordat er ook maar een antwoord kan worden gegeven – bij wijze van – hangt er een gitaar om Baileys nek. En blijkt de hillbillyfamilie een band te zijn; de band waar Bailey zo hartstochtelijk naar op zoek is. Ze wil succes en de familie, haar nieuwe werkgever, kan haar dat in potentie bieden, veel beter dan haar ex-vriendje (een rol van Eric Balfour, die met dit nieuwe wapenfeit niet lager kan zakken). De makers laten in dat opzicht niets aan de verbeelding over, met tenenkrommende scènes tot gevolg.

Dit is duidelijk een sitcom die, zoals de Amerikanen zo treffend zeggen, dood was bij aankomst.

Country Comfort S01, vanaf 19 maart 2021 op Netflix

Lees ook