Bad Banks

Interview: Barry Atsma over de Duitse serie Bad Banks

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Barry Atsma heeft een grote rol in de Duitse dramaserie over de bankwereld (nu op Netflix). Hoe flikte hij dat? En heeft hij de taal onder de knie? ‘Ik wil niet dat het Rudi Carrell wordt.’

Bad Banks is een groots opgezette, internationale coproductie over de financiële wereld. Het zwaartepunt ligt in Duitsland, er is gefilmd in Frankfurt, Brussel en Luxemburg. Hoe ben je aan die rol gekomen?
Ik werk al een jaar of vijf regelmatig in Duitsland. Mijn naam is bekend bij castingbureaus, dus als ze een internationale coproductie als deze gaan maken, kom ik als acteur op de kandidatenlijstjes te staan. Ik heb eerst een zelfgemaakt iPhone-videootje opgestuurd en daarna ben ik een dag naar Berlijn geweest om auditie te doen. Dat beviel goed. Na tien jaar spelen bij Toneelgroep Amsterdam heb ik een aantal jaar geleden bewust de keuze gemaakt om meer televisie- en filmwerk in het buitenland te gaan doen. Ik wilde niet meer elke avond optreden, maar mijn leven weer zelf indelen en tijd vrijmaken voor mijn kinderen. Nu heb ik een agent in Duitsland en Groot-Brittannië. In Nederland mag ik hoofdrollen spelen, in Duitsland grote rollen, en in Groot-Brittannië de grotere ­bijrollen.

Lees ook