Bangkok Breaking S01

Bangkok Breaking S01E01: sfeervol misdaaddrama

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Alleen de nogal aanwezige soundtrack gooit roet in het eten, in verder onderhoudende thriller over concurrerende ambulancediensten.

Het is een veelvoorkomend fenomeen in de tweede en derde wereld: particuliere ambulancediensten die na een oproep op de portofoon tegen elkaar strijden wie het eerst op de plek van een ongeluk is en dus slachtoffers mogen behandelen en eventueel naar het ziekenhuis mogen dirigeren. Showrunners Rehan Malik en Richie Moore gebruiken deze naargeestige ontwikkeling als het uitgangspunt voor het misdaaddrama Bangkok Breaking.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Als Wanchai (Sukkollawat Kanarot) het Thaise platteland verruilt voor de miljoenenstad Bangkok, dan raakt hij meteen bij een ongeluk betrokken waarvan zijn broer – die daarbij overlijdt – als dader wordt aangemerkt. Maar terwijl de ambulancediensten verschijnen ziet hij allemaal merkwaardigheden: lichamen die worden verplaatst; heimelijke gesprekken die worden gevoerd. Wat is hier aan de hand? Voordat hij het weet zit Wanchai midden in een intrige en komt hij terecht bij de ambulancestichting waar zijn broer ‘toevallig’ werkzaam was. Daar wordt hij steeds verder meegezogen in een samenzwering die heel Bangkok in zijn greep lijkt te hebben.

De openingsaflevering begint met shots van de metropool, een stad die er wezenlijk ánders uitziet dan steden als New York en Chicago die we allemaal kennen uit ‘establishing shots’ van bekende Amerikaanse drama’s. Maar Bangkok, zo zagen we ook al in films van Nicolas Winding Refn, leent zich uitstekend voor een serie als Bangkok Breaking. De straten ogen sfeervol en soms unheimisch. Vooral als de zon onder is – en dan gebeuren ook de ongelukken. Het is alleen spijtig dat het drama zo leunt op een sentimentele soundtrack die in woeste klanken precies aangeeft wat er staat te gebeuren. Dat is volstrekt onnodig.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

Niettemin valt te benieuwen wat er de komende tijd meer zal verschijnen uit Thailand; Bangkok Breaking smaakt naar meer.

Bangkok Breaking S01, vanaf 23 september 2021 op Netflix

Lees ook