Taylor Swift wil geld van YouTube

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Mediaoverzicht 22 juni: Youtube verdient over de ruggen van artiesten, aldus wereldberoemde 160 muzikanten. En dat moet maar eens anders.

Mediaoverzicht 22 juni: YouTube verdient over de ruggen van artiesten, aldus 160 wereldberoemde muzikanten. En dat moet maar eens anders.
 

Artiesten zouden moeten meeprofiteren van de muziek op YouTube of Facebook, schrijven 160 artiesten (onder wie Taylor Swift, U2 en Paul McCartney), aldus nrc.next. De copyrightwetgeving (de laatste update stamt uit 1998) heeft grote techbedrijven de kans gegeven om zo te groeien, stellen de muzikanten. In een reactie stelt YouTube dat er met de meeste auteursrechtenorganisaties deals zijn gesloten.

Radio 538 is weer ferm het grootste radiostation van Nederland, schrijft Algemeen Dagblad. ‘De marktleider scoorde 11,8 procentpunt, terwijl Qmusic als  tweede station van Nederland 9,6 procentpunt noteerde.’ Tijdens de vorige meting zat er maar één procent tussen de nummer één (538) en twee (Q). Sky Radio en NPO Radio 2 staan derde en vierde.

De politieke beweging DENK is nog niet uitgebashed op de journalistiek: journalisten zouden voortaan een eed moeten afleggen waarin ze beloven dat ze te goeder trouw zullen werken. Volgens Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu schort het aan vertrouwen in de media. Een eedaflegging ‘zou kunnen helpen om de schijn van wantrouwen te voorkomen,’ schrijft nrc.next.