America: The Motion Picture

America: The Motion Picture: Amerikaanse Revolutie in satirisch jasje

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Channing Tatum en Olivia Munn lenen hun stem aan de historisch inaccurate actie-animatiefilm.

In America: The Motion Picture winnen de bekende woorden ‘we the people’ van ‘us rich white guys’ in een spelletje beer pong tussen de Founding Fathers.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De animatiefilm is geschreven door Dave Callaham (Wonder Woman 1984) en Matt Thompson (Archer) trad aan als regisseur. De mannelijke personages zijn groot en gespierd getekend en de vrouwelijke hebben grote borsten gekregen. Het is een ironische satire die de geboorte van Amerika in een nieuw licht vertelt; wel een historisch onnauwkeurige.

George Washington (Channing Tatum) heeft namelijk kettingzagen in zijn armen, Benedict Arnold (Andy Samberg) is een weerwolf, en Thomas Edison (Olivia Munn) is een Chinese vrouw. George is dikke vrienden met Abraham Lincoln (Will Forte) en wanneer hij vermoord wordt tijdens een optreden van de Red White Blue Man Group, belooft George ervoor te zullen zorgen dat het land niet in Britse handen komt.

Samen met een team van andere historische figuren begint hij de Amerikaanse Revolutie. Het doel: de theedrinkende Britten onder het gezag van King James (Simon Pegg) verpulveren. Het is bier versus thee. George is de regels van de Britten zat, waar Geronimo (Raoul Turjillo) - de leider van de Apache – zijn gestolen land terug wil en zijn vermoorde familie wil wreken. En Thomas Edison wil laten zien dat wetenschap wel werkt.

De film zit vol bloederige actie, tal van referenties aan Amerikaanse popcultuur en grappige anachronismen. Zo zijn er verwijzingen naar Star Wars, Fast & Furious, Home Alone, de Titanic en natuurlijk Magic Mike. Hoewel de absurditeit van je scherm spat, weet de film op slimme wijze de problemen rondom de Amerikaanse Revolutie en het ontstaan van de VS te vertellen en visueel te maken.

America: The Motion Picture, vanaf 30 juni 2021 op Netflix

Lees ook