Afterlife of the Party

Afterlife of the Party: coming-of-age in het vagevuur

· Door

Facebook Twitter WhatsApp

Onnodig zoetsappige film zal vast in trek zijn bij fans van Emily in Paris.

Cassie (Victoria Justice) is steevast de gangmaker op feestjes. Maar ze is misschien een tikkeltje té zelfingenomen. Haar hartsvriendin Lisa (Midori Francis) verwijt haar tijdens een partijtje – waarop Cassie al flink teut aan het worden is – dat Cassie eigenlijk niet eens weet wat voor werk ze doet. Cassie pareert met de opmerking dat Lisa vooral met haar bevriend is vanwege alle fun. Als de hoofdpersoon vervolgens in een bedwelmde staat thuiskomt, dan slaat het noodlot toe en komt Cassie op nogal noodlottige wijze – nét voor haar 25e verjaardag – om het leven. Dat had voorkomen kunnen worden als ze iets minder diep in het glaasje had gekeken, of als ze eens naar haar vrienden had geluisterd.

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

De boodschap ligt er dik bovenop in Afterlife of the Party. Cassie moet vanuit het vagevuur de fouten herstellen die ze in haar leven heeft gemaakt. Een jaar later stelt ze haar dood – met behulp van een behulpzame beschermengel – in het teken van de getroebleerde relatie die ze had met Lisa en met haar moeder met wie ze jaren geleden het contact verloor. Haar vader, die aan de drank is geraakt na de dood van z’n dochter, probeert ze intussen op het rechte pad te krijgen. Zodoende heeft Cassie vijf ‘aarddagen’ om alle fouten te herstellen en van chaos orde te maken. Waar de film vervolgens heen wil is van meet af aan kraakhelder.

Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.

En de kers op de taart is dat Cassie élke dag van outfit mag wisselen, zodat ze er ook een beetje toonbaar uitziet tijdens deze klus. Want Afterlife of the Party is een kruising tussen het net zo onuitstaanbare Emily In Paris, It’s a Wonderful Life (1946) en A Christmas Carol. Met een vleugje weemoed gebracht door God Only Knows van The Beach Boys – het nummer speelt een belangrijke, sentimentele rol in de relatie tussen vader en dochter. Afterlife of the Party is dan ook niets nieuws onder de zon; een bij vlagen onverteerbare tranentrekker. De onnodig zoetsappige film zal allicht wel in trek zijn bij de colonne aan kijkers die ook verleid werden door Emily in Paris.

Afterlife of the Party, vanaf 2 september 2021 op Netflix

Lees ook