Alle afleveringen Black Mirror (van goed naar slecht)

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

Black Mirror is een zogenaamde anthologie serie, elke aflevering staat op zich. Wat zijn de hoogtepunten? En welke afleveringen kun je overslaan?

Black Mirror is een zogenaamde anthologieserie: elke aflevering staat op zich. Wat zijn de hoogtepunten? En welke afleveringen kun je overslaan?

1 Be Right Back (S2E1)
Martha (Hayley Atwell) is ontroostbaar wanneer haar vriend Ash (Domhnall Gleeson) plots overlijdt. Maar wat als hij via sociale media door kan leven? Een klein, maar heel erg fijn drama over rouwverwerking, met een bitterzoet einde dat je blijft achtervolgen.

2 Nosedive (S3E1)
In een wereld waar alles draait om je status op sociale media, gaat carrièrevrouw Lacie (Bryce Dallas Howard) door diepe (héél diepe) dalen voor een topwaardering. Een ijzersterke satire, met zelfs een sprankje hoop.

3 The National Anthem (S1E1)
Een geliefde Britse prinses is ontvoerd en alleen de premier (Rory Kinnear) kan haar redden… door seks te hebben met een varken op televisie. Met zo’n pitch mag het gerust een wonder heten dat deze pilot ooit is gemaakt, maar scenarioschrijver Charlie Brooker lost alle beloftes in. Beste citaat: 'Doe het vooral rustig aan. Haast kan verward worden met enthousiasme.'

4 The Entire History of You (S1E3)
Een interne harde schijf registreert alles wat je ziet. Fijn voor getuigenverklaringen, minder fijn voor je relatie. The Entire History of You is Black Mirror in een notendop: hoe handig, leuk of goedbedoeld ook, de combinatie mens en technologie is vragen om problemen.

5 White Bear (S2E2)

Je cookie-instellingen zorgen ervoor dat je dit deel van de website niet kunt zien.

Wijzig hier je cookie-instellingen

Zeggen dat Brooker en kompanen er een cynisch wereldbeeld op na houden is een understatement, maar nergens zijn ze zo wreed als in White Bear, waarin een jonge vrouw wakker wordt in een wereld waarin negentig procent van de mensheid is gehersenspoeld en de rest als prooi wordt opgejaagd. Een aflevering die je aan het denken zet, en je daarna nooit meer hoeft te zien.

 

Lees ook