A Million Little Things S02

A Million Little Things S02E01-02: lekkere wegkijkserie

· Door

Google+ Facebook Twitter WhatsApp

De emotionele hoogtes van This Is Us haalt dit melodrama niet, maar het hart zit op de juiste plek.

Als het eerste seizoen van A Million Little Things ons iets wilde leren dan was het dit: praat met elkaar! Nadat hun goede vriend Jon (Ron Livingston) in de allereerste vijf minuten van de pilot zichzelf in volle overtuiging van een flat afstortte, ontdekten zijn achtergebleven vrienden dat ze elkaar eigenlijk helemaal niet zo goed kenden.

Het eerste seizoen was dan ook een opeenstapeling van ontboezemingen: Eddie (David Giuntoli, Grimm) bekende dat hij al lange tijd een affaire had met Jons vrouw, Delilah (Stephanie Szostak). Rome (Romany Malco, Weeds, The 40 Year Old Virgin) gaf toe dat hij zelf ook op het punt stond zijn leven te beëindigen, toen Jon hem net voor bleek te zijn. De grootste revelatie was, uiteraard, die rond het mysterie van Jons zelfmoord en zijn relatie met de, voor zijn vrienden, compleet onbekende Barbara (Drea de Matteo, The Sopranos). De vriend van Barbara – toen hoogzwanger – en Jon zouden allebei samen het vliegtuig pakken naar een sportwedstrijd. De vriend haalde het vliegtuig, Jon net niet. Het was elf september 2001.

https://www.youtube.com/watch?v=K2O7LalyZsU

Seizoen twee gaat nog een stapje verder dan de boodschap uit seizoen een: geen geheimen meer! Dus biecht Eddie aan zijn echtgenote Katherine (Grace Park, Hawaii Five-O, Battlestar Galactica) op dat de babydochter in Delilahs buik niet van Jon is, maar van hem. Rome vertelt zijn vrouw Regina (Christina Moses) dat hij toch graag een kind wil, ook al hadden ze altijd afgesproken van niet. En ook de jonge PJ (Chandler Riggs, inderdaad, de zoon van Rick in The Walking Dead), de neerslachtige jongen die aan het eind van seizoen een door Rome onder zijn hoede werd genomen, biecht op dat het niet toevallig was dat hij Rome destijds in het ziekenhuis ontmoette.

A Million Little Things treedt wat betreft onderwerpen en oprechte emoties in de voetsporen van series zoals This Is Us en Parenthood (beide te zien bij Amazon Prime Video). Diezelfde emotionele hoogtes van die twee series haalt deze niet, maar het hart zit op de juiste plek. En met dit seizoen gastrollen van onder anderen James Tupper (Big Little Lies), Melora Hardin (The Bold Type, Transparent) en Jason Ritter (The Tale, Parenthood) kan je het zeker slechter treffen.

A Million Little Things S02, vanaf 8 januari 2020 wekelijks bij Videoland.

Lees ook